Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen

De rioleringswerken zijn begonnen op het einde van de Hellestraat, verkeer in de Hoogweg blijft mogelijk. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Op de hoek van de Hoogweg en Hellestraat in Wervik zijn maandagmorgen de werken gestart om een bredere riolering te voorzien, om hiermee wateroverlast te vermijden in de Esdoornstraat wat verderop. Het doorgaand verkeer in de Hoogweg is wel mogelijk in de beide richtingen.

De parking naar de Slagerij Mingneau via de Vredestraat is toegankelijk. Met deze rioleringswerken wordt dus het probleem met wateroverlast in de Esdoornwijk aangepakt. Een deel van de Esdoornstraat liep in juni vorig jaar door het hevig onweer onder water. De situatie was het ergst in de tweede doodlopende ‘pijpekop’. Dat deel van de Esdoornstraat is trouwens lager gelegen, precies in een put.

Fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) kwam enkele dagen na het hevig onweer op de gemeenteraad tussen over het probleem. “Analyse wijst uit dat de Esdoornstraat het laagst gelegen is”, aldus schepen Bercy Slegers (CD&V). “In de Hellestraat vlakbij zijn er twee rioleringen. Het overslagsysteem heeft het daar niet meer kunnen halen en zo keerde het water terug naar de Esdoorn.”

Buis vervangen

De rioleringsbuis met een diameter 300 wordt vervangen door diameter 900, en dit ter hoogte van het kruispunt Hellestraat-Hoogweg.

Na deze werken wordt er ook nog een tweede fase voorzien waarbij werken uitgevoerd worden op het kruispunt zelf in de Hoogweg, maar meer info daarrond volgt nog.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier