Oostendse Wittenonnenstraat wordt winkelwandelstraat

Schepen voor Openbaar Domein en Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA).©Edwin Fontaine EFO
Schepen voor Openbaar Domein en Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA).©Edwin Fontaine EFO
Redactie KW

De omgeving van De Grote Post wordt in 2023 heraangelegd. Oostende maakt er verkeersvrije straten van en dat werd hoog tijd. Andere straten worden volgend jaar aangepakt.

Het openbaar domein in de straten rond cultuurcentrum De Grote Post is in slechte staat: putten in het wegdek, straten met oude kasseien en diepe goten met veel water dat door auto’s op het voetpad gereden wordt. Er zijn nogal wat parkeerplaatsen, waarvan sommige zelfs exclusief voorbehouden. De voetpaden bestaan op sommige plaatsen uit beton met keien.

Na de renovatie van De Post werden de voetpaden niet meer hersteld. Er waren al valpartijen en voor andersvaliden zijn de voetpaden moeilijke hindernissen. Een heraanleg van de omgeving, destijds beloofd na de realisatie van het sociaal woonproject in de school, is er nooit gekomen. Daar komt verandering in, want Oostende zal de hele zone heraanleggen.

Impact op handel

Schepen voor Openbaar Domein en Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA): “We willen de omgeving een boost geven door een kwalitatieve herinrichting. Het worden wandelstraten waar de parkeerplaatsen verdwijnen. Er kan ondergronds op de nieuwe randparkings en op de Zeeparking geparkeerd worden. Als de stad zorgt voor een inrichting van de omgeving, dan zal dat een effect hebben op de handel. We zien dat nu al in de Christinastraat en het andere deel van de Wittenonnenstraat. De leegstand maakt plaats voor nieuwe kwaliteitsvolle winkels en dat zal ook gebeuren in de straten die we rond De Grote Post heraanleggen. In 2021 worden de plannen uitgetekend en bepalen we hoe we het zullen inrichten. In 2023 zal de effectieve heraanleg gebeuren.”

Oostende investeert 280.000 euro in de omgeving. Voor de weinige handelaars in de straat lijkt de heraanleg goed nieuws. Tina van Maison Saints & Bullies: “Ons gedeelte van de straat valt nu wat buiten het shoppingcentrum en daar komt door de heraanleg misschien verandering in. Een nieuwe straat zal er alleszins voor zorgen dat mensen niet meer nat worden door voorbijrijdende wagens.”

Andere straten

Ook de Molenstraat, Weeshuisstraat , Wagenstraat en Toekomststraat worden volgend jaar heraangelegd. En ook de Lijndraaiersstraat, waar het nieuwe politiekantoor is, en de omgeving van de Sint-Jozefskliniek worden voor elk 500.000 euro aangepakt.

(EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.