Nieuw fietspad tussen Kemmel en Wijtschate voorzien in 2025

Veel aanwezigen op de infovergadering waarbij het nieuwe fietspad tussen Kemmel en Wijtschate werd voorgesteld. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In Wijtschate werd het nieuwe fietspad tussen Kemmel en Wijtschate voorgesteld. Het totale project wordt geraamd op 4,8 miljoen euro, waarvan al zeker 3 miljoen euro gesubsidieerd wordt door Vlaanderen en de provincie. De werken worden opgestart in het voorjaar van 2025. Samen met het nieuwe fietspad wordt ook de hele weg vernieuwd. De oude betonweg uit 1957 wordt vervangen door een asfaltweg.

In de werkgroep fiets werd in het begin van de legislatuur vastgelegd waar een goed fietsnetwerk in Heuvelland nodig was. “De verbinding Wijtschate-Kemmel was duidelijk dringend aan vernieuwing toe, dat fietspad had zijn beste tijd gehad”, zegt bevoegd schepen Dirk Baekelandt. “Via het fietsfonds van de provincie en de Vlaamse overheid worden deze werken voor 100% gesubsidieerd, wat voor Heuvelland erg belangrijk is. Er wordt een vrijliggend fietspad aangelegd van 3 meter breed, met een veilige zone tussen het fietspad en de rijweg. De grachten worden aangepast zodat er voldoende waterbuffering is. We hebben zo de hele plannen opgesteld om een goed evenwicht te bewaren om een veilig en goed fietspad aan te leggen, maar ook om zo weinig mogelijk grond te moeten innemen bij de aanliggende eigenaars.”

Vernieuwing Wijtschatestraat

Ook de Wijtschatestraat in Kemmel wordt vernieuwd. “Die straat werd bij de dorpskernhernieuwing van Kemmel destijds niet aangepakt. We leggen hier een gescheiden riolering aan, nieuwe voetpaden en parkeerstroken, en zorgen dat de inkom van Kemmel verkeersveiliger wordt met een middengeleider. Ook alle nutsleidingen zullen meteen vernieuwd worden. Deze werken zullen gebeuren na de aanleg van het fietspad vanuit Wijtschate”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier