Gemeentebestuur schakelt bemiddelaar in om schadedossiers van omwonenden Hoost versneld af te handelen

Redactie KW

Maandag starten de werkzaamheden in de Stadhuisstraat in Heist. De renovatie zal ongeveer negen weken in beslag nemen. “De heropening van de Stadhuisstraat en de Vrièrestraat is voor ons prioritair”, zegt het gemeentebestuur. De bouwwerken van Hoost op het Maes en Boereboomplein veroorzaakten namelijk al veel problemen voor de buurtbewoners. Ondertussen is een bemiddelaar aangesteld waar gedupeerden kosteloos een beroep op kunnen doen.

De feiten zijn inmiddels bekend. Door de werken aan het kleurrijke Hoost-project liepen in de omgeving tientallen woningen grote schade op. Doorgaand verkeer is er al ruim een jaar niet mogelijk. In de loop van de bouwwerken zaten heel wat huishoudens ook een tijdlang zonder gas door een probleem dat opdook tijdens de werken. Het is voor de buurtbewoners dus al een lange lijdensweg.

Eind december 2023 deed zich een bijkomende complicatie voor op het kruispunt van de Stadhuisstraat en de de Vrièrestraat, waar een nieuwe wegverzakking optrad. Uit veiligheidsoverwegingen moest dan ook de de Vrièrestraat worden afgesloten. 

Riolering verstevigen

Daarom zijn de werken voor het gemeentebestuur absoluut prioriteit. Als alles volgens plan verloopt en er geen tegenslagen zijn tijdens de bouwfase, zal de Stadhuisstraat opnieuw worden opengesteld tegen eind juni. Tijdens de werken aan de Stadhuisstraat zal ook de aftakking richting het zinkgat in de riolering van de de Vrièrestraat worden vernieuwd. Indien deze werkzaamheden succesvol kunnen worden uitgevoerd, zal de riolering dan verderop in de straat plaatselijk worden verstevigd. Het gemeentebestuur streeft ernaar om ook de de Vrièrestraat voor eind juni weer open te stellen. 

Bemiddelaar

Omdat een aantal verzekeringskwesties tussen buurtbewoners en de verzekeraar van aannemer Artes nog altijd niet zijn opgelost, heeft het gemeentebestuur begin februari expert en bemiddelaar Frederic Baeckelandt aangesteld. Buurtbewoners die schade hebben geleden van de werf van Artes en behoefte hebben aan een klankbord of second opinion over hun verzekeringsdossier, kunnen kosteloos een beroep doen op de diensten van deze ervaren bemiddelaar. “Het gemeentebestuur rekent erop dat Artes en zijn verzekeraar op een correcte en faire manier met dit aanslepende dossier omgaan en heeft er nogmaals op aangedrongen tegen eind maart een billijke oplossing uit te dokteren voor àlle gedupeerden”, besluit het gemeentebestuur. (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier