Ernstige hinder verwacht tijdens werken aan A19 in Menen en Wevelgem: “Op tijd vertrekken is de boodschap”

Themabeeld. © iStock

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht vanaf vrijdag ernstige hinder tijdens werken aan de A19 in Menen en Wevelgem. Daar worden de rechter- en linkerrijstrook volledig vernieuwd. De werken duren tot woensdagochtend 30 oktober.

Op verschillende plaatsen in het wegdek van de A19 richting Kortrijk zitten er putten. Die putten worden vanaf vrijdag hersteld. Over een afstand van 3,5 kilometer wordt het wegdek helemaal vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Menen en het knooppunt met de E403 in Moorsele. De bovenste asfaltlaag wordt verwijderd en er komt een nieuwe laag op.

De werken gaan om 19 uur van start en er wordt heel wat hinder verwacht. “Op tijd vertrekken is de boodschap”, klinkt het bij Wegen en Verkeer. Tijdens de werken moet het verkeer richting Kortrijk op de andere rijrichting rijden, over een versmalde rijstrook tegen 70 kilometer per uur. Het verkeer richting Ieper rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit van het op- en afrittencomplex Menen in de richting van Kortrijk wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar op woensdag om 7 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier