Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Straks rijden er weer bussen door de Bozestraat in Heule, mat hoogstwaarschijnlijk (opnieuw) een halte aan de René De Clercqlaan. © NOM
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.

Bij de herstructurering werd de buslijn van Kortrijk Station naar Ring Shopping via de Kortrijksestraat en de Bozestraat in Heule afgeschaft. Daarmee verdwenen ook de haltes in de Bozestraat. Wie een alternatief zocht voor bus 6, werd verwezen naar bus 21. Je moest daarvoor bijvoorbeeld van de vroegere halte aan de René Declercqlaan 21 minuten te voet wandelen en dan nog 26 minuten op de bus naar het station van Kortrijk… Geen wonder dat daar protest tegen kwam, ook vanuit het stadsbestuur.

Lijn 6 wordt ‘hersteld’

Wat al een tijdje de ronde doet, wordt nu bevestigd door de persdienst van De Lijn. De lijn 6 Kortrijk Station-Shopping Ring wordt ‘hersteld’. De huidige lijn 60 gaat vanaf september via Meensepoort-Kortrijksestraat en Bozestraat naar het winkelcentrum in plaats van nu via Meensestraat-Izegemsestraat. In de spits zorgt de lijn – die opnieuw lijn 6 wordt – ook voor de bediening van de industriezone Kuurne.

Er zouden haltes komen in de Kortrijksestraat Rode Lantaarn en ter hoogte van de Bozestraat en twee haltes in de Bozestraat zelf (aan René De Clercqlaan en Blauwpoort). Dat wil men bij De Lijn nog niet definitief bevestigen. “Dit wordt nog besproken met het Kortrijkse stadsbestuur”, aldus De Lijn-woordvoerder Marco Demerling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier