Van 90 naar 70 en dan naar 50 op Natiënlaan in Knokke-Heist

Redactie KW

In de meeste gemeenten van de regio Brugge verandert er zo goed als niks, maar in Knokke-Heist zijn er wel wat wijzigingen, al zorgt de overgang voor weinig of geen praktische problemen.

“Voor Knokke-Heist zijn er vooral veranderingen op de grootste gewestwegen. De volledige zone van de Elizabetlaan wordt 50 kilometer per uur. De Heistlaan wordt zone 70”, vertelt Isolde Vaneenooghe namens de lokale politie.

“Op de Natiënlaan (N49) is het zone 90 tot aan het afrittencomplex. Daarna wordt het zone 70 tot aan de bebouwde kom waar het zone 50 wordt. Alles binnen de bebouwde kom is 50. Alles erbuiten is 70. Met uitzondering dus van een deel van de Natiënlaan.”

Geen negatieve reacties

“We onderhouden uitstekende contacten met het Gewest en de gemeentediensten waarmee goeie afspraken zijn gemaakt om alle verkeersborden tijdig in orde te krijgen”, aldus Van Eeenooghe.

Van lastige inwoners heeft men in Knokke-Heist voorlopig geen last. “We plaatsten het nieuws rond de nieuwe snelheidsnorm op Facebook. Er kwam weinig of geen respons. Als het over snelheid gaat, heb je altijd voor- en tegenstanders maar we noteerden tot nu toe geen negatieve reacties.”

(DM)