Stad Oostende sluit Duinkerkseweg drie dagen af voor concert Rammstein

Burgemeester Bart Tommelein, waarnemend korpschef Hannelore Hochepied, Patrick Heerinck en mensen van Toerisme Oostende en Scelta Mobility die de verkeersstroom in de gaten houdt. © EF
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De badstad Oostende is klaar om Rammstein en de concertgangers te ontvangen. Inzake mobiliteit wordt niets aan het toeval overgelaten. Met ingrijpende verkeersmaatregelen op de Duinkerkseweg, Torhoutsesteenweg en in de woonwijken.

“Er zijn vier tijdelijke parkeerterreinen buiten de stad vanwaar toeschouwers met shuttlebussen naar het concert gebracht worden. Daarnaast zijn 4.000 fietsparkeerplaatsen voorzien. Zo hopen we het aantal wagens die koers zetten richting de weide zelf, zo veel mogelijk te beperken”, zegt waarnemend korpschef Hannelore Hochepied.

“En om de verkeersstroom in goede banen te leiden, is er éénrichtingsverkeer van de afrit Gistel richting Oostende op de dagen van het concert vanaf 16.00 uur. We raden mensen die naar Gistel of Torhout moeten dan ook aan om de Gistelsesteenweg of A10 te gebruiken.”

Tijdelijke middenberm

Op de Torhoutsesteenweg komt er een tijdelijke middenberm zodat er geen afslaand verkeer is richting winkels; die kan je wel bereiken via een tijdelijke rotonde aan de Kromme Elleboog. De Duinkerkseweg is zelfs drie dagen lang afgesloten voor alle verkeer, sinds dinsdag om 6 uur en nog tot vrijdag om 2 uur; er parkeren enkel concertbussen die van over heel België komen.

De politie zal ook agenten inzetten in de straten van Mariakerke om het parkeerverbod (Spalaan, Prins Roselaan, Steense Dijk en Lariksenlaan) te handhaven. Bewoners en hun gasten mogen wel nog in de straten rijden. Ook organisator Greenhouse Talent verwacht dat het met het verkeer zal meevallen.

Patrick Heerinckx: “We deden ook een uitgebreide mobiliteitsbevraging bij de concertbezoekers. 10.000 mensen reageerden en daaruit blijkt dat 1 op 5 al zelfs een dag eerder naar Oostende komt en er overnacht.”

De maatregelen zijn na te lezen via de site van de stad Oostende : www.oostende.be/concert-rammstein

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.