Spoorwegovergang Bevrijdingslaan afgesloten

De spoorwegovergang aan de Bevrijdingslaan is volledig afgesloten. © GV
Gerda Verbeke

Infrabel voert tot 22 juni onderhoudswerken uit aan de overweg in de Bevrijdingslaan. “Ze zullen de rails vervangen en de wegbekleding rondom de overweg verfraaien. Die werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen”, spreekt burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).

De werken vinden plaats tijdens de weeknachten van 22 uur tot 6 uur van maandag 10 tot zaterdag 22 juni en doorlopend, dus 24 op 24 uur tijdens het weekend van vrijdagavond 14 tot maandagochtend 17 juni.

Impact werken

De overweg in de Bevrijdingslaan is afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 14 juni 20 uur tot zaterdag 22 juni 20 uur.

Omleiding

Er wordt een omleiding voorzien via de N494 (Berglaan – Tiegemberg – Kapellestraat) en de N36 (Oostdorp), in beide richtingen. “Voor de inwoners van Gijzelbrechtegem voorzien we een lokale omleiding via de Pikkelstraat of Bouvelostraat en de Holstraat”, aldus burgemeester Devogelaere. “Fietsers kunnen een lokale omleidingsroute volgen via de overweg in de Broekstraat en voetgangers kunnen het voetpad aan de kant van het station gebruiken dat toegankelijk blijft.”

Info trein- en busreizigers

Het voetpad aan de kant van het station blijft wel nog toegankelijk. Zo kunnen de pendelaars van de ene naar de andere kant. De bushalte van station Anzegem wordt tijdelijk verlegd naar de Bevrijdingslaan en dit van 14 tot 22 juni.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier