Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

"Communicatie autoluw centrum was verwarring troef", stelt Blankenbergs CD&V-voorzitter Marc Dhondt. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.

“Onze vele tussenkomsten daar, in de gemeenteraad en in de pers hebben toch enigszins de druk verhoogd bij het stadsbestuur dat zich genoodzaakt voelde om een beetje actie te ondernemen”, klinkt het. CD&V verwijst hiermee naar de nieuwe aankondigingsborden die het stadsbestuur liet ontwerpen. “Die zijn weliswaar pas op 15 juli geplaatst, wat opnieuw aantoonde dat het stadsbestuur geen enkele intentie had om iets te doen aan de onduidelijke signalisatie”, zegt Sandy Buysschaert, raadslid voor CD&V.

De partij vroeg ondertussen ook de cijfers op van het aantal vastgestelde overtredingen. “Die tonen aan dat de kassa alvast bleef rinkelen tijdens de eerste veertien dagen van juli”, zegt Buysschaert. “Uit het antwoord op mijn vraag over het aantal overtredingen, blijkt dat er in die korte periode opnieuw 2.967 automobilisten het autoluw centrum binnenreden. Dat brengt de teller nu reeds opnieuw boven de 170.000 euro: met die cijfers is het toch duidelijk dat er meer moest gebeuren om te vermijden dat er onwetende chauffeurs het autoluw centrum binnenrijden? Hopelijk dalen de overtredingen iets door de nieuwe pancartes, maar we blijven voorstander van duidelijke en universele rood-groen signalisatie. Na zelf wat opzoekingswerk te hebben verricht, komen we overigens ook tot de conclusie dat het stadsbestuur alvast geen financiële redenen heeft om de door ons gevraagde signalisatietotems niet te plaatsen. Dergelijke totems zoals die ook in Brugge en in Mechelen staan kosten ongeveer 16.000 euro per stuk, inclusief plaatsing, werken en BTW. Met de reeds geinde bedragen aan GAS-boetes van de voorbije drie jaar, zouden die reeds meermaals betaald geweest zijn.”

In totaal zouden er volgens Buysschaert vier signalisatietotems moeten komen ter hoogte van de Casinostraat, Langestraat, Molenstraat en Steenstraat. “Een totale kostprijs dus van iets meer dan 60.000 euro”, klinkt het.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier