Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli voert De Lijn enkele aanpassingen door aan de dienstregeling. © Belga

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn voert op 1 juli een beperkt aantal aanpassingen aan haar aanbod door, onder meer om het af te stemmen op de beschikbare voertuigen en chauffeurs. Die aanpassingen gelden ook voor onze provincie. Dat heeft De Lijn woensdag aangekondigd.

Het gaat om lokale aanpassingen, zoals een frequentiewijziging, een extra halte, een extra marktbus of een verandering in de avondbediening. Een woordvoerder benadrukt dat het niet enkel om een vermindering van aanbod gaat, maar dat er lokaal ook extra ritten komen en dat er verbeteringen aan de dienstverlening ingevoerd worden. Op 1 september worden ook nog aanpassingen doorgevoerd.

Wat betekent dit voor West-Vlaanderen?

“In Brugge gaat het vooral over aanpassingen van schoollijnen. We willen daar stiptere dienstverlening mee bereiken”, zegt Marco Demerling van De Lijn aan VRT NWS. “Op bepaalde lijnen zal de frequentie van de ritten ook verhoogd worden. In regio Midwest worden er ook enkele lijnen aangepast omdat er bijvoorbeeld een rit wordt toegevoegd op schooldagen.”

Verder worden er ook extra bussen ingezet tijdens de spits voor de scholen en de maatwerkbedrijven. Dat zal bijvoorbeeld het geval zijn voor buslijn 41, tussen Brugge en Knokke. Daarnaast worden er op bepaalde lijnen ook avondritten toegevoegd. “Op lijn 20, die van Brugge naar Tielt rijdt, gaan we ‘s avonds een extra rit rond 20 uur inzetten van Oostkamp naar Brugge. En voortaan zullen er ook nacht- en avondritten tussen Brugge, Oostkamp, Ruddervoorde, Zwevezele-Hille rijden”, aldus nog Demerling aan VRT NWS.

Alle aanpassingen in de dienstregeling vind je terug op de website van De Lijn. De Lijn zal ook dit nieuwe dienstrooster evalueren, en wijzigen indien nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier