Kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg wordt veiliger

Jean-Marie Gunst, Rik Priem en Dirk Verwilst ter hoogte van het kruispunt. (foto Luc)
Redactie KW

Op 9 september starten er belangrijke werken ter hoogte van het kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg (N399). Er worden verkeerslichten geplaatst, er komt een strook voor het (zwaar vracht)verkeer dat vanop de N399 de Nijverheidsstraat wil inslaan, en de fietspaden worden breder en veiliger gemaakt.

“Twee jaar geleden hebben we bij het Agentschap Wegen en Verkeer erop aangedrongen om op deze site verkeerslichten te plaatsen. Dat was naar aanleiding van een reeks zware verkeersongevallen. Na uitvoerig overleg is er op 8 februari van vorig jaar besloten om door te gaan met de voorgestelde maatregelen”, zegt burgemeester Dirk Verwilst.

“In het kader van fietsfondsdossier dat de gemeente zal indienen bij de provincie wordt het dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde alvast verbreed tot drie meter. Het zal het westelijk gerichte fietspad vervangen. Slimme verkeerslichten, die afgestemd zijn op het fietsverkeer, waarborgen de veiligheid van de fietsers die de Nijverheidsstraat willen oversteken. Voorts zal de rijweg lichtjes worden verschoven en zal een nieuwe toplaag worden aangebracht om de markeringen aan te passen. Ook wordt er langs de Randweg een nieuwe openbare verlichting geïnstalleerd.”

Twee maanden werk

“De werken, door aannemer Tibergyn, zullen ongeveer twee maanden duren. De aanpassingen zijn een belangrijk onderdeel in het kader van onze centrumvernieuwing en passen binnen onze bredere visie om al het zwaar verkeer uit het centrum van onze gemeente te weren. Met deze ingreep komen we ook tegemoet aan de wensen van onze fusiepartner Tielt om een verkeersveiligere omgeving te creëren in het centrum van Tielt, vooral aan de Vierhoek, door een tonnagebeperking tot maximum 7,5 ton in te voeren.” (LB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier