Fietsersbond op post voor Nationale Applausdag in Bredene: “Om fietsers te feliciteren”

De Bredense Fietsersbond staat aan de Sint Maartensbrug en aan de Bolle. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Op maandag 3 juni staan veel teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook de Bredense Fietsersbond doet mee.

“We willen een positieve boodschap brengen voor mensen, die dagelijks de fiets nemen voor hun woon-werkverkeer”, legt secretaris Eddy De Winter uit. “Deze dag is stilaan symbolisch voor fietsers. Op weg naar school of het werk ontvangen zij dan massaal applaus. Niet alleen om hen aan te moedigen, maar ook om automobilisten te tonen dat het anders kan én beleidsmakers te tonen dat sensibiliseren werkt”, aldus Eddy.

“Waarom we op een maandagochtend al om 7.30 uur staan te applaudisseren voor voorbijgaande fietsers? Om fietsers te feliciteren, want ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel en ze te bedanken omdat ze de wereld een stukje leefbaarder en plezanter maken. Ze tonen ook aan dat een veilige fietsinfrastructuur werkt. Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen.”

Attentie

Dankzij de medewerking van Colruyt Bredene krijgen de eerste 100 fietsers op 3 juni ook een attentie. “We steken de fietsers dit jaar een hart onder de riem op twee locaties. We staan aan de Sint Maartensbrug op Bredene Sas, omdat er daar gewoonweg heel veel fietsers langsrijden. En samen met Fietseling Oostende staan we deze keer ook aan de Bolle. Hier passeren immers ook veel fietsende pendelaars vanuit Bredene. De applausactie vindt plaats op 3 juni van 7.30 tot 9 uur.

Meer informatie over de actie en de Fietsersbond Bredene krijg je bij voorzitter Guido De Greef en secretaris Eddy De Winter via bredene@fietsersbond.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier