Beweging.net wil Tom en Lily in de Deerlijkse schoolomgevingen

In het kader van de verkeersveiligheid ijvert Beweging.net voor het plaatsen van Tom en Lily in de buurt van de Deerlijkse scholen.© DRD
In het kader van de verkeersveiligheid ijvert Beweging.net voor het plaatsen van Tom en Lily in de buurt van de Deerlijkse scholen.© DRD
Redactie KW

De Deerlijkse afdeling van Beweging.net, het netwerk van sociale organisaties binnen de koepel van christelijke werknemersorganisaties in Vlaanderen, ijvert bij het gemeentebestuur voor het plaatsen van de figuurtjes Tom en Lily aan de verschillende scholen van de gemeente. Een initiatief voor het verhogen van de verkeersveiligheid.

“Vanuit Beweging.net zijn wij heel begaan met de verkeersveiligheid in het algemeen en aan schoolomgevingen in het bijzonder”, verduidelijkt Alain Vanoverveldt. Samen met Ann Accou, Fabienne Balcaen, Marc Coppens, Martine Denijs, Tom De Roo, Ingrid Deroubaix, Kaat Olivier en Vincent Vercruysse maakt hij deel uit van de lokale bestuursploeg.

“In 2016 hebben we ‘Veilige Victors’ aangekocht en in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen laten plaatsen aan de schoolomgevingen. Een actie die op heel wat bijval kon rekenen. Spijtig genoeg hadden onze ‘Victors’ ook last van vandalisme zodat we ze jaarlijks opnieuw moesten optuigen met nieuwe petjes en vlagjes. Enkele figuurtjes waren ondertussen zodanig gehavend dat oplappen geen zin meer had. Begin dit schooljaar werden de Victors weggenomen omdat ze de straten ontsierden.”

Betere preventie en bescherming

“Wij blijven er van overtuigd dat de nadruk van een schoolomgeving mag geaccentueerd worden. Daarom hebben we een nieuw voorstel geformuleerd aan het gemeentebestuur. We kiezen voor Tom en Lily. Dat zijn 3D-bewegwijzeringstekens die zo groot zijn als een echt kind en door hun realisme en dynamiek aanmoedigen tot voorzichtigheid. Het resultaat is een betere preventie en bescherming van kinderen op het voetpad.”

“Beweging.net kan dit initiatief niet zelf uitvoeren. We zien daarvoor een taak weggelegd bij het gemeentebestuur. We hebben ondertussen al wat research gedaan naar bestellen, kostprijs en subsidies zodat alles op een vlottere manier kan gerealiseerd worden. Wij bekijken dit project heel positief en vermoeden vele anderen met ons.” Het schepencollege heeft beloofd de mogelijkheden te onderzoeken. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier