Zwaar ondervoede en inbeslaggenomen Bailey en Mailey stellen het goed: “Een mirakel hoe snel ze herstellen”

Fabrice Goffin met Bailey en Mailey. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De zwaar ondervoede hondjes Bailey en Mailey die twee weken geleden bij een Oostends gezin in beslag werden genomen, stellen het goed. Het Blauw Kruis van de Kust heeft zich nu ook officieel burgerlijke partij gesteld in de zaak. “Het was een kwestie van uren of ze waren er niet meer geweest”, klinkt het boos bij voorzitter Fabrice Goffin.

Op donderdag 14 maart nam de politie van Oostende twee hondjes in beslag: een Franse bulldog en een teckel. De diertjes waren vel over been en zelfs de organen waren zichtbaar. De hondjes waren dan ook zwaar ondervoed. Twee weken later stellen de dieren het goed. “De Franse bulldog weegt nu 4,3 kilogram en zit bijna aan zijn streefgewicht”, duidt Goffin. “De kleinste weegt nu 3 kilogram en heeft nog een kilogram te gaan. Maar het is onvoorstelbaar hoe snel ze herstellen. Het is zelfs een mirakel.”

Volgens Fabrice Goffin heeft de bulldog nierschade opgelopen. “Dat is te zien in zijn bloedwaarden, maar het valt af te wachten hoe het verder evolueert. Vermoedelijk zal medicatie op termijn een noodzaak zijn. Maar er is nog een kans dat het goedkomt. We blijven ze verder voorzichtig voeden en we blijven hun bloed controleren”, aldus Goffin.

Via de advocaat heeft Het Blauw Kruis van de Kust zich nu officieel gemeld als burgerlijke partij in de zaak. “Het wordt gegarandeerd een lang traject”, weet de voorzitter. “Merkwaardig is dat de eigenaars van de hondjes beiden in de zorg werken. Zelfs de collega’s van de eigenaars zijn vol afschuw over wat ze hebben gedaan. Het blijft echter ongelooflijk na alles wat Bailey en Mailey hebben meegemaakt dat ze zo lief en aanhankelijk zijn.”

Adoptie

Volgens Fabrice zou er heel veel vraag zijn voor adoptie. “Ze zijn de populairste hondjes geworden hier. We kregen heel veel vraag voor adoptie van de diertjes. We hebben nu een lijst aangelegd en we gaan daar enkele mensen van uitnodigen. Maar eerst moeten Bailey en Mailey verder aansterken”, besluit Fabrice.

Het onderzoek bij de politie is ondertussen afgelopen en het dossier werd doorgestuurd naar het parket. Het is nu het parket dat verdere beslissingen zal moeten nemen omtrent de feiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier