Zorggroep H. Hart bedankt vrijwilligers met feestmaaltijd

De vrijwilligers aan tafel. © Frederik Vlaminck
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Zorggroep H. Hart nodigde zijn vrijwilligers in de vestiging van Roeselare uit voor een feestmaaltijd om hen te bedanken voor hun blijvende inzet.

De vrijwilligers van zorggroep H. Hart zijn met zo’n 275, waarvan er 45 bij de afdeling in Roeselare helpen. Daarvan waren er 35 vrijwilligers aanwezig bij de feestmaaltijd om de vrijwilligers te bedanken. Er stond een lekker stoofpotje met frietjes op het menu, met rosbief als voorgerecht en wafels als dessert.

Zelfbereide maaltijd

“De partner van een van onze vaste medewerkers is een professionele kok en heeft zich vrijwillig aangeboden om te koken voor alle vrijwilligers”, vertelt Frederik Vlaminck, stafmedewerker Wonen & Leven en Vrijwilligers. “De vaste medewerkers van het woonzorgcentrum Westerlinde werden uitgenodigd voor de aperitief, zodat ze konden kennismaken met de vele vrijwilligers waar wij wekelijks op kunnen rekenen.”

Bedanking

De vrijwilligers van zorggroep H. Hart worden doorheen het jaar vaker bedankt voor hun werk. “Elk jaar krijgen ze een verjaardagskaartje en in juni houden we een groot feest voor alle vrijwilligers en hun partners. Doorheen het jaar geven we ook vormingen en zijn er bepaalde themadagen, zoals met dag van de vrijwilliger”, legt Frederick uit.

De vrijwilligers worden opgedeeld volgens locatie en volgens het werk dat ze doen. “De taken die de vrijwilligers op zich nemen zijn heel divers. Sommigen helpen in de kinderopvang, terwijl anderen als chauffeur met onze minibus rondrijden en ouderen naar de kinesist brengen”, vertelt Frederick. “We zijn ontzettend dankbaar dat we elke week opnieuw op zoveel vrijwilligers mogen rekenen”, besluit hij.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier