Zie de Rode Duivels op groot scherm in Wingene

Kom supporteren voor onze Rode Duivels! © foto a-RN
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Het EK Voetbal in Duitsland gaat van start tussen 17 en 26 juni en met gemotiveerde tegenstanders zoals Slowakije, Roemenië en Oekraïne gaan onze Rode Duivels het niet onder de markt hebben. Ze kunnen dus alle steun en supporters gebruiken en dat kan in Wingene comfortabel en op groot scherm op twee plaatsen: in Zwevezele en Wildenburg. De ideale hot spots voor de échte fans!

Het voetbalschema van poule E in Duitsland is gekend: op maandag 17 juni speelt België in Frankfurt tegen Slowakije om 18 uur, op zaterdag 22 juni in Keulen is Roemenië aan de beurt om 21 uur en op woensdag 26 juni speelt België in Stuttgart tegen Kroatië vanaf 18 uur. Het perfecte tijdstip voor een pintje en een hot dog!

Uitbater Steven Houttekier van café Baraaf, aan de Bruggestraat 18 in Zwevezele, heeft opnieuw grote plannen voor het EK. “Onze tuin achter het café is volledig aangelegd, met twee tenten”, vertelt Steven. “Een gesloten tent met twee grote outdoor-tv’s en een stretch-tent. In het café zorgt een dj voor een pre- en afterparty, om voor de nodige ambiance te zorgen. We voorzien een massa Belgische vlaggen, sfeerlampen, slingers én een foodtruck met frietjes. Voor oudere en gehandicapte mensen zijn er tafels en stoelen. Drank kun je bestellen met bonnetjes – dat werkt sneller tijdens de pauze – maar wie bonnetjes over heeft, kan die achteraf altijd inruilen. Wanneer de avond een succes wordt? Als de Rode Duivels doorstoten, natuurlijk!”

Zittribune

In de vrije basisschool Wildenburg aan de Beernemsteenweg 117 heeft het Oudercomité al wat ervaring met voetbalkampioenschappen. Dat is voor het komende EK in juni niet anders. “We zenden de wedstrijden live uit in de gele zaal op een scherm van 5 op 3 meter”, vertelt directeur Michiel De Jaeger. “We hebben daarvoor speciaal een bar ingericht en iedereen is welkom één uur voor elke wedstrijd. In de polyvalente zaal beschikken we over een comfortabele zittribune, zodat iedereen een prima kijk heeft op de match. In het verleden mochten we zo toch zo’n 100 tot 150 fans ontvangen. Ik heb de indruk dat dit kampioenschap vandaag nog niet zo leeft, maar dat kan snel veranderen.” (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier