Youri (48) uit Ieper laat Menenpoort op zijn arm tatoeëren: “Uit passie voor de Eerste Wereldoorlog”

Youri liet onlangs de Menenpoort op zijn bovenarm tatoeëren. © GF
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Youri Van Miegroet (48) uit Ieper heeft een passie voor de Eerste Wereldoorlog en het herdenken daarvan. Het gaat zelfs zover dat hij onlangs de Menenpoort op zijn bovenarm liet tatoeëren. “Mijn dochter voegde er een poppy aan toe.”

“Ik speelde al een tijdje met het idee om de Menenpoort op mijn arm te laten tatoeëren”, zegt Youri. “En het is zoals ze zeggen: heb je één tatoeage dan wil je er wel meerdere.”

Passie voor WOI

Youri heeft iets met de Eerste Wereldoorlog. De man bouwt militaire begraafplaatsen en oorlogsmonumenten na in LEGO en is ‘ceremonial assistant’ bij de Last Post, waar hij instaat voor de dagelijkse werking van de ceremonie. “Ik vroeg aan de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) of ik de officiële tekening van de Menenpoort niet even kon krijgen. Dat mocht, maar ik moest er wel voor tekenen. Ik gaf het ontwerp voor mijn tatoeage aan mijn dochter Yade. Zij werkt af en toe ook mee aan de ceremonie en tekent ook vaak. Aan haar vroeg ik om een poppy in de tekening te verwerken.”

Uniek

Youri liet zijn tatoeage plaatsen bij zijn neef Sam in Zele. “Het dorp waar ik van afkomstig ben. Of ik er al veel reacties op kreeg? Laat ons zeggen dat de voorzitter van de Last Post Association wel aangenaam verrast was. Ik heb het even gegoogeld en ik denk niet dat al er veel mensen zijn die een tattoo van de Menenpoort hebben. Het is dus wel een beetje uniek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier