WTC Gerowi organiseert 21ste editie van Gerowirit

Het bestuur van Gerowi hoopt via een waaier aan afstanden het aantal deelnemers weer te zien toenemen. We zien vlnr. Matthias Vandewalle, Niels Debruyne, Frederik Francois, Veronique Raedt, Jan Gyselinck en Steve Haneca. Sara Dinneweth ontbreekt op de foto. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni organiseert WTC Gerowi haar jaarlijkse Gerowirit, die dit jaar aan zijn 21ste editie toe is. Ook nu kan er weer op twee plaatsen gestart worden voor diverse ritten, waarin iedereen zeker zijn gading zal vinden.

“Onze Gerowirit is inmiddels een traditie geworden, want we zijn dit jaar al aan de 21ste editie toe”, vertelt Veronique Raedt. “In de beginjaren hadden we zo’n 200 deelnemers, een aantal dat gestaag toenam tot we enkele jaren geleden zelfs 600 deelnemers haalden. Helaas kwam, net als bij zoveel organisaties, corona roet in het eten gooien en viel de opkomst terug tot een 300-tal inschrijvingen. Vorig jaar viel het weer tegen, zodat we opnieuw op 300 moesten afklokken. Voor onze editie van dit jaar op 15 en 16 juni hopen we op beter weer. De eerste weersvoorspellingen zien er alleszins veelbelovend uit. We hopen het aantal deelnemers opnieuw in stijgende lijn te zien evolueren. Aan de afstand en de ritten zal het alleszins niet liggen, want we hebben weer een waaier aan bepijlde tourritten voorzien, waarbij voor elk wat wils zit.”

Voor iedereen

“Er kan weer op twee locaties gestart worden: vanuit CC Het Buurthuis in de Marelstraat in Egem en in café Madrid in 4e Reg. Karabinierstraat 2 in Passendale. Op allebei kan voor 75 en 95 kilometer en de sterrit gestart worden. In Egem kan je ook voor 25 en 50 kilometer en op zaterdag ook voor de lange rit van 125 kilometer kiezen. Op die manier komen zowel de doorgewinterde wielertoeristen als de meer gematigde fietsers aan hun trekken en kan er zelfs een gezellige gezinsrit gemaakt worden”, vertelt Veronique. “De ritten van 25 en 50 kilometer gaan richting Gits en Westrozebeke. Alle langere ritten passeren in Passendale, waar in café Madrid ook de bevoorrading voorzien is. Voor de 95 en 125 kilometer wordt vanuit Passendale een lus gereden rond Zonnebeke, waarbij voor de 125 kilometer nog een zijsprong richting Zandvoorde en Geluveld gemaakt wordt. Op zaterdag kan er gestart worden tussen 7.30 en 14 uur en op zondag van 7.30 tot 10 uur. Inschrijven kan de dag zelf en kost 4 euro voor VBR-leden en 6 euro voor niet-leden. Hierin zit een bevoorrading onderweg en een boterham bij aankomst.”

Meer info op www.gerowi.be of via gerowipittem@outlook.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier