Wouter neemt het voortouw bij LETS Oostende: “Bruisende ruilkring waar mensen diensten en goederen uitwisselen”

Wouter Van Dyck neemt het roer in handen bij ruilkring LETS Oostende. © Davy Coghe
Redactie KW

Bij ruilkring LETS Oostende gaat Wouter Van Dyck aan de slag als nieuwbakken voorzitter. “De Oostendse tak is een bruisende ruilkring waar mensen diensten en goederen uitwisselen.”

Wouter Van Dyck volgt Sabien Meeremans op. “Vertaald naar het Nederlands betekent LETS lokaal uitwisselingssysteem”, schetst Wouter. “Een Letskring bestaat uit een groep mensen die samen afspraken maken zodat ze vlot kunnen ruilen. Het LETS-systeem speelt in op heel wat maatschappelijke domeinen. Hier wil ik graag mee verder aan werken. De vzw LETS Oostende is écht een laboratorium voor tal van nieuwe innovatieve projecten en samenwerkingen. De kracht van LETS zit in het ‘waarderen’. Als mensen iets doen, dan betalen we hen niet, maar waarderen we hen. Het gaat om tijd, energie, talenten, … om wat mensen graag doen en hoe ze via die weg kunnen bijdragen aan de samenleving.”

Ruime werking

“Elk project kan impact hebben op de gemeenschap. Of je nu groene projecten wil opzetten, sociale netwerken wil versterken of gewoon wil bijdragen aan een gemeenschappelijk doel, LETS biedt de ruimte en de middelen om dit mogelijk te maken. Letsers zijn geëngageerd en zetten zich in voor diverse projecten en het ondersteunen van de organisatie. We kijken echter in de eerste plaats naar de talenten van onze leden: wat doe je graag? Naast langdurige engagementen, zetten we onze vrijwilligers in per project”, legt Wouter uit.

“Elke afdeling van LETS ontwikkelt een zekere eigenheid. De Oostendse tak is een bruisende ruilkring waar mensen diensten en goederen uitwisselen. Daarnaast hebben we aandacht voor geefmarkten, creasessies, workshops over duurzaamheid, een kookproject, … Via LETS-fashion komt ook mode aan bod.”

“Onze ruime werking indachtig mogen de letsers onbegrensd nieuwe ideeën spuien. Dit leidt enkel tot een betere werking. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van deze beweging. Samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen de mogelijkheid heeft om bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving”, aldus nog Wouter Van Dyck. (BVO)

Meer info op 0479 299 450 of wouter.van.dyck@outlook.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier