Wordt Kiki de nieuwe Miss West-Vlaanderen?

Volgt Kiki Geysen Claire Lansenebre uit Zeebrugge op? © Davy Coghe
Redactie KW

Volgende week zaterdag wordt in Plopsaland De Panne de nieuwe Miss West-Vlaanderen verkozen. De 19-jarige Brugse Kiki Geysen zal alvast haar beste beentje voorzetten om het zo tot in de finale van Miss België te schoppen. “Ik wil zo ver mogelijk geraken in deze verkiezing.”

Volgt Kiki Geysen (19) huidig Miss West-Vlaanderen Claire Lansenebre uit Zeebrugge op? Dat komen we op zaterdag 16 september te weten, want dan heeft de provinciale finale van Miss België plaats voor alle Vlaamse kandidates in Plopsaland De Panne. Iedere provincie krijgt dus zijn nieuwe Miss.

“Ik wil zo ver mogelijk geraken in de verkiezing, dus ik zal alleszins mijn best doen”, blikt Kiki vooruit. “We moeten dansen en defileren. Ik dans al mijn hele leven, maar defileren is iets nieuws voor mij. We defileren zowel in bikini als in een avondjurk. Vooral het balanceren op hakken vind ik minder evident.”

Twee mama’s

Kiki woont met haar twee mama’s Petra Lamote en Annick Geysen en broer Nunu (16) in de Werfstraat in het hart van Brugge. Ze studeert toegepaste gezondheidswetenschappen aan Howest in Brugge. Kiki beëindigde haar eerste jaar zonder herexamens en start straks aan haar tweede jaar. Daarnaast werkt ze ook als jobstudent bij bowling Bowl Inn in Brugge.

“Ik zag de oproep naar kandidates van Miss België in mei passeren op Instagram. En ik dacht: waarom niet? Ik ben al mijn hele leven het stille meisje, al is dat verbeterd in het middelbaar. Ik mocht wel wat zelfvertrouwen kweken, dus heb ik me ingeschreven. Als kandidate móét ik wel uit mijn comfortzone treden. Ik heb het me alvast nog geen minuut beklaagd. Het hele avontuur tot nu was al een ervaring op zich. Ik heb ook al nieuwe vriendinnen gemaakt. Het was tot nu toe al een geslaagde belevenis, maar ik hoop uiteraard om zo ver mogelijk te geraken”, aldus de Brugse blonde. Of er een Miss België is naar wie ze opkijkt? “Huidig Miss België Emilie Vansteenkiste! Zij blijft ten alle tijde zichzelf, is altijd zeer vriendelijk en is absoluut een naturelle schoonheid.”

Goed doel

Aan haar deelname aan Miss België heeft Kiki ook een goed doel gekoppeld. “Ik steun Pelicano, een vzw die Belgische kinderen uit de armoede wil redden. Ik verkocht onder meer kaarsjes, snoepen en pincetten”, besluit Kiki Geysen.

Stemmen voor Kiki kan in de app van Miss België of door MWV25 te sms’en naar het nummer 6665.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier