Wonen Regio Kortrijk bouwt 31 appartementen op Leanderhof

Voor de realisatie van deze werf werkt Wonen Regio Kortrijk samen met aannemer Artes Depret die eerder al heel wat expertise opbouwde in de sociale woningbouw. © GJZ
Redactie KW

Vorige week werd de eerste steen gelegd van Leanderhof, een appartementsgebouw van 31 sociale koopappartementen op de vroegere site van Bekaert in het centrum van Zwevegem.

De werken aan Leanderhof startten dit voorjaar. Na het bouwklaar maken van het terrein, volgden tegen de zomer het gieten van de funderingsplaat en het bouwen van de kelder. Nu was het tijd voor de symbolische eerstesteenlegging in aanwezigheid van verantwoordelijken van huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk, aannemer Artes Depret en burgemeester Doutreluingne en schepen Spincemaille. Tegen Kerst 2022 verschijnen op deze site 31 sociale koopappartementen met ondergrondse parkeergarage.

bijzondere procedure

“Het project komt tot stand via een zogenaamde CBO-procedure, wat staat voor Constructieve Benadering Overheidsopdrachten. Dat houdt in dat private ondernemers instaan voor het ontwerp en de bouw van sociale woningen op hun grond, om ze meteen te verkopen aan een sociale huisvestingsmaatschappij. Die bijzondere procedure biedt tal van voordelen. Niet alleen wordt op die manier een oplossing geboden voor de toenemende nood aan sociale woningen, de bouwsector heeft hierdoor ook meer interesse in sociale woningbouw. Zo is er slechts een beperkte prefinanciering nodig door de aannemer aangezien hij al tijdens de bouw betaald wordt aan de hand van maandelijkse vorderingsstaten”, legt Ilse Piers, algemeen directeur van Wonen Regio Kortrijk uit.

Het project Leanderhof werd ontworpen door Buro II & Archi+I. “De afwerking zal bestaan uit een overwegend witte bepleistering in combinatie met grijs beton. De materialen geven het gebouw een zachte en frisse look, passend bij het Leanderhof met zijn groene park. Op de site zelf is trouwens ook aandacht voor groen, met onder meer de aanleg van een groenstrook en de inplanting van zes bomen.” (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier