Woensdagmarkt Veurne start op Lindendreef als centrale locatie

Een beeld van de laatste woensdagmarkt voor de lockdown. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De marktkramers in Veurne kunnen eindelijk een zucht van verlichting slaken: vanaf woensdag 20 mei kunnen ze hun activiteiten hervatten, maar wel onder de strikte voorwaarden die de Nationale Veiligheidsraad heeft opgelegd. Er is ook een heel circulatieplan.

Precies op het moment dat Stad Veurne een nieuw marktplan had uitgekiend voor een betere opstelling waarbij alle marktkramers op de Grote Markt zouden staan, gooide corona roet in het eten. De eerste proefopstelling op 18 maart viel in het water… Maar ook nu is het nog te vroeg om die proefopstelling uit te testen.

Circulatieplan

De eerste markt volgens coronacondities laat maximum 50 marktkramen toe, en dat is gelukkig net het aantal standhouders dat zich kan aanmelden. De marktkramers zullen hun tenten in de Lindendreef, Sporkinstraat en Boterweegschaalstraat opzetten. Enkel op deze locatie kan de sociale afstand van 1,5 meter worden gegarandeerd bij een maximale bezetting van 50 marktkramen.

Woensdagmarkt Veurne start op Lindendreef als centrale locatie

Om de veiligheid te garanderen, moeten de bezoekers een circulatieplan volgen. Er zijn vijf verschillende ingangen, maar de wandelrichting moet altijd correct worden gevolgd. Aan de marktkramen moeten de aangeduide wachtrijen worden gevolgd. Eten en drinken mag niet in de marktzone. Het dragen van een mondmasker en mond-neusbedekking wordt aanbevolen. De bezoekers zullen bij iedere ingang een marktplan krijgen met het circulatieplan. Daarop staan alle standhouders aangeduid en ook alle veiligheidstips.

Guido Hoste, schepen van Lokale Economie: “We zijn blij dat we onze marktkramers opnieuw kunnen verwelkomen. We moeten wel alle voorzorgsmaatregelen nemen en daarom kiezen we voor de Lindendreef als centrale locatie. Daar kunnen we voldoende veiligheid inbouwen en de marktzone controleren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten