Wie verdient de Groene Pluim van Roeselare in 2021?
Traditioneel reikt Groen Roeselare de Groene Pluim uit op haar nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsreceptie kan dit jaar niet doorgaan door het coronavirus, maar de uitreiking van de Groene Pluim wil de stad ook dit jaar niet laten voorbij gaan.
Uit de longlist is gekozen voor een top drie van genomineerden. Het laatste woord is echter aan jullie. Stem voor één (of twee) van onderstaande genomineerden voor zondag 21 maart. De genomineerde met de meeste stemmen wint.
VZW Opstap
VZW Opstap helpt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, mensen in budgetbeheer, met verhoogde tegemoetkoming, die werken in een maatwerkbedrijf … met al hun vragen over vrije tijd. Iedere vraag is een unieke vraag en ze kan gaan over budget, reizen in groep, het vervoer, een nieuwe hobby … Vzw Opstap werkt met veel vrijwilligers en medewerkers. Zij deden het voorbije, moeilijke coronajaar een grote inspanning om contact te houden met hun mensen, en dit op velerlei manieren, wandelen in kleine bubbels, stoepdates met een bakfiets gevuld met knutselmateriaal, spelletjes enz.
Meer bomen in Roeselare
Roeselare werd al eens de meest grijze stad van Vlaanderen genoemd. Enkele mensen vonden dat daar dringend en snel verandering moest in komen en richtten zo het burgerinitiatief op “Meer bomen in Roeselare”. Ze richtten een FB groep op met die naam en binnen de kortste keren hadden ze veel volgers en sympathisanten.
Hun Valentijnsactie, die inhield dat gratis bomen en struiken werden uitgedeeld, was een groot succes: meer dan drie duizend boompjes en struikjes vonden hun weg naar Roeselaarse tuinen.
Niet alleen meer bomen planten, maar ook zorgen dat bomen niet gekapt worden, is een speerpunt van MBIR.
Veerle Boone
Het persoonlijke verhaal van Veerle Boone begon in 2016 toen ze wekelijks met heel veel spullen, voedsel, tenten, gas, water, en genegenheid naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke trok om hulp te bieden. Ze kreeg heel veel steun van de Roeselarenaars, organisaties en de Roeselaarse pers. Zonder hen was het haar niet gelukt, vertelt ze.
De situatie is nu schrijnender dan ooit. Veerle ondersteunt verder de vrijwilligers die nog naar het kamp gaan, met het inzamelen van gerief en financiële middelen waar mogelijk.
In het moeilijke jaar 2020 heeft Veerle zich ingezet samen met vier anderen om ervoor te zorgen dat alle bewoners in het WZC Sint-Henricus een kaartje en geschenkje kregen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier