Wie is mijnheer Desmet? Koninklijke Corneelkring Brielen druk aan het repeteren

Annelore Coffyn, Diethe Degryse, Marte Putman, Frederick Verstraete en Silvio Leroy staan op de scène bij Koninklijke Corneelkring Brielen. (foto EG)
Redactie KW

De tweede productie van de Koninklijke Corneelkring Brielen in het seizoen 2023-2024 is in aantocht. Eind februari-begin maart brengt de groep ‘Wie is mijnheer Desmet?’. Het is een eerder komisch stuk met heel wat grappige momenten, maar toch met een ernstige ondertoon. Het genre kan misschien nog best omschreven worden als een ‘farce’.

In ‘Wie is mijnheer Desmet’ maken we kennis met mijnheer en mevrouw Derammelaere. Zij zijn in hun appartement aan het eten, als plots de telefoon rinkelt. Vreemd natuurlijk, want ze hebben geen telefoon. Toch nemen ze op. Er wordt naar meneer Desmet gevraagd. Verbijsterd vragen ze zich af of ze wel bij hen thuis zijn: ze lijken wel opgesloten in een appartement van iemand anders. Alles lijkt er op te wijzen dat ze eigenlijk mijnheer en mevrouw Desmet zijn, en niet mijnheer en mevrouw Derammelaere.

Paniek maakt zich van hen meester. De nachtmerrie begint… Een politie-inspecteur en een dokter komen langs. Zij begrijpen niet dat het koppel zich voordoet als Derammelaere en niet als Desmet. Als ook hun dochter Karla nog op de proppen komt, is het hek helemaal van de dam. Wie is er gek? Wie vertelt de waarheid? Wie is mijnheer Desmet? Een verrassend stuk en dus weer een boeiende uitdaging voor de Corneelkring!

Matinee

Regisseur van dienst is Piet Lesage, al meerdere decennia huisregisseur bij de Corneelkring. Het stuk wordt gebracht door Annelore Coffyn, Diethe Degryse, Marte Putman, Frederick Verstraete en Silvio Leroy. Opvallend is dat het voor Diethe, Marte, Frederick en Silvio hun eerste aantreden is bij de Corneelkring. Nieuwe mensen een kans geven is uiteraard ook een opdracht voor de kring.

Er zijn zes voorstellingen gepland: op zaterdag 24 februari, dinsdag 27 februari, woensdag 28 januari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart, telkens om 20 uur en matineevoorstelling op zondag 3 maart om 11 uur. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website www.corneelkring-brielen.be. Een ticket kost 10 euro, voor de matineevoorstelling van zondag betaal je 13 euro, maar dan is een aperitiefje na de voorstelling inbegrepen. (Erwin Gabriels)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier