Wie geeft onstuimige Rambo nieuwe thuis?

Veronique Kint met Rambo. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij het gloednieuwe asiel van vzw Be Happy Dog in Waregem, daar zoeken ze een baasje voor Rambo (4), een onstuimige Amerikaanse staffordshireterriër.

Rambo werd enkele maanden geleden afgestaan door een jong koppel met een kinderwens. “Nochtans kan hij het goed vinden met kinderen”, aldus Veronique Kint, stichter en voorzitter van Be Happy Dog. “Alleen kleine kinderen zijn een probleem, want die loopt hij in zijn enthousiasme los omver”, glimlacht ze.

Buikje aaien

“Rambo heeft zijn naam, zijn ras en zijn kleur niet mee. We vrezen dus dat hij via gewone kanalen niet geadopteerd zal geraken. Maar dat zou zonde zijn, want het is echt een schat van een hond. Hij is heel goed met mensen en is werkelijk verzot op knuffels. Wie zijn buikje aait, is zijn beste vriend.”

Alleen zijn is dan ook niet Rambo’s sterkste kant. “We zien hem hier in het asiel elke dag een beetje meer wegkwijnen”, verzucht Veronique. “Hij kreeg onlangs zelfs uitslag op zijn snoet van de stress. We zoeken zo snel mogelijk een goede thuis voor hem, bij actieve mensen die wandelen en zachtaardig met hem omgaan. Zijn nieuwe gezin heeft ook best een goed omheinde tuin, want Rambo durft het al eens op een lopen zetten”, besluit ze.