Werken op Paterskerksite in Roeselare nog voor bouwverlof van start

Een beeld van hoe de site er in de toekomst moet uit zien. © foto Triginta
Peter Soete

Vastgoedbedrijf Triginta wil nog voor het bouwverlof starten met de werken op de Paterskerksite in hartje Roeselare. Tegen eind 2025 moeten er op de site tien zorgwoningen, kantoorunits en een ontmoetingsplek klaar zijn.

In 2022 verkocht vzw De Bremstruik de Paterskerk en de aanpalende crisiswoningen in het centrum van Roeselare aan vastgoedbedrijf Triginta. Daarnaast kocht het ook het retraitehuis. “Nu zijn we in de fase van het commercialiseren gekomen”, gaat Tessa Van Gucht, projectontwikkelaar bij Triginta, van start. “We willen nu overgaan tot het invullen van de kantoorruimtes in de kerk en het klooster maar ook in het retraitehuis. Daar zitten momenteel nog kantoren van de Stad Roeselare. Op 21 maart plannen wij een inwijdingsmoment voor geïnteresseerde partners. Dan willen we potentiële huurders laten kennismaken met de site.”

“De eigenlijke bouwwerken zullen nog voor het bouwverlof van deze zomer kunnen starten. We hopen dat de site tegen eind 2025 klaar is. De Kerk wordt een ontmoetingsplek en in latere fase kan er een horecazaak worden ondergebracht.”

Specifieke elementen

“We willen zeker de authenticiteit en het karakter van de site bewaren en zullen dit doen door de oorspronkelijke hoogte, de uitzonderlijke lichtinval en specifieke elementen te bewaren. Maar natuurlijk zal het eindresultaat een combinatie zijn van originele elementen, modern comfort en duurzaamheid.”

Potentiële huurders, die op 21 maart het inwijdingsevent willen meemaken, kunnen een uitnodiging aanvragen via www.holyoffices.be. Daar is ook meer info te vinden over de Paterskerksite.

De Paterskerk krijgt een polyvalente zaal.
De Paterskerk krijgt een polyvalente zaal. © foto Triginta
Een beeld van de toekomstige invulling van de kapel.
Een beeld van de toekomstige invulling van de kapel. © foto Triginta
Een beeld van een hoekkantoor op de site.
Een beeld van een hoekkantoor op de site. © foto Triginta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier