Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.

De Week van de Korte Keten werd bijna tien jaar geleden opgestart vanuit de Provincie West-Vlaanderen met de bedoeling om lokale, ambachtelijke voedingsproducten en hun producenten in te kijker te zetten. “Na twee edities werd het evenement op Vlaams niveau getild en nemen dus alle Vlaamse provincies deel”, zegt eerste gedeputeerde van West-Vlaanderen Bart Nayaert (CD&V). “De provincie bundelt nu opnieuw de krachten met Inagro, POM West-Vlaanderen, Wesstoer en Unizo voor de negende editie van dit evenement.”

‘Kasteel Kulinair’

In onze provincie gaat de Week van de Korte Keten van start met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud op 18, 19 en 20 mei in het betoverende decor van het Kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme. Het sluit bovendien aan bij het Kastelen & Abdijenjaar 2024 in het Brugse Ommeland. Op het menu staat onder meer een spannende escape game, met vijf escaperooms, vol culinaire raadsels en lokale proevertjes. Tijdens het zoeken leer je spelenderwijs bij over de producten en producenten die het label ‘100% West-Vlaams’ dragen en over het principe van korte keten. Bezoekers kunnen er ook genieten van een hapje en een drankje op het zonneterras en bij de pop-up bar van de twee kastelen op het domein. Kinderen kunnen ravotten in het houten speeldorp. Bovendien biedt Restaurant Ryckevelde voor de gelegenheid een menukaart vol korte keten gerechten.

Activiteiten

Daarnaast worden tijdens de actieweek in West-Vlaanderen tal van activiteiten georganiseerd zoals hoevepicknicks, winacties, korte keten markten en fietszoektochten langs lekkere adresjes. Tijdens de fietsroute in Damme bijvoorbeeld ontdek je als fietser heel wat lokaal lekkers en boeiende landbouwweetjes. Een overzicht van alle lekkere lokale activiteiten in West-Vlaanderen vind je op www.100procentwest-vlaams.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier