Wasbakken van Festival Dranouter worden nu gebruikt in scholen

Wasbakken Festival Dranouter worden nu ingezet voor scholen, we bemerken links Eric Sierens van VTI Brugge met mensen van de organisatie. © EF
Redactie KW

Festival Dranouter gaat niet door, maar het materiaal dat Dranoeter vzw heeft staan, zet de organisatie intussen in voor andere doeleinden.

“Verschillende scholen contacteerden ons de voorbije dagen in hun zoektocht naar extra handwasfaciliteiten. We helpen graag enkele scholen uit de nood. De festivalorganisatie biedt de wasbakken gratis aan”, aldus Jeroen Verdonck van Dranoeter vzw

Festival Dranouter heeft zo’n tiental wasbakken met meerdere kranen. Die gebruikt de organisatie normaal elke jaar op de verschillende campings. “Komende zomer zullen die wasbakken werkloos zijn, dus kunnen ze op andere plaatsen ingezet worden. Ze zullen onder meer ingezet worden in Nieuwkerke, Watou en VTI Brugge.”

In het VTI Brugge is Eric Sierens leerkracht. Met zijn klas van de richting Podium & Techniek staat hij de organisatie al enkele jaren bij. “De evenementen Lions BAD Festival en Festival aan Zee zijn hun eindwerk. Ze bouwen de evenementen op van A tot Z: van het plaatsen van tenten, podia, omheiningen tot het aansluiten van elektriciteit. Dit met de nodige voorziene lestijd tussendoor. Voor hen is de apotheose dan op festivaldagen stagehand te zijn op het grote podium. Festival Dranouter is een stageproject. De leerlingen helpen met opbouw, afbraak en zijn stagehands op concertdagen. Deze opdrachten zijn steevast leerrijke stage-activiteiten voor de leerlingen.” (MDN)