Na “misplaatste uitspraak”, Waregemse radiopresentator sprak met de premier: “Constructief en fijn gesprek”

Dat het een constructief gesprek was, betekent niet noodzakelijk dat de klacht wegvalt. “Dat hangt af van de eerste minister en het parket”, aldus de advocate. © BELGA
Bert Vanden Berghe

De radiopresentator die op radiozender Waregem1 een misplaatste opmerking gaf over het neerschieten van premier Alexander De Croo heeft zich donderdagavond persoonlijk kunnen excuseren.

Woensdagavond liet de presentator van de lokale radiozender Waregem1 – na het nieuws van de neergeschoten Slovaakse premier – zich ontvallen dat ‘het mogelijk is om een premier neer te knallen’, verwijzende naar onze eerste minister. Hij zei daarbij ook: ‘ga je gang maar!’. Dat zorgde meteen voor een golf van verontwaardiging. Stad Waregem distantieerde zich van de uitspraken, en ook de radiozender schorste de man met onmiddellijke ingang.

Bezinnen

Presentator M.V. reageert enkel via zijn advocate, die aangeeft dat haar cliënt nog steeds onder de indruk is van het voorval. Ze bevestigt dat hij donderdagavond een persoonlijk gesprek had met de eerste minister. “Mijn cliënt heeft dat gesprek als zeer constructief en fijn gesprek ervaren”, aldus advocate Dorien Van Eemeren. “Hij is enorm blij dat hij zijn zeg heeft kunnen doen en uitgebreid zijn excuses kon aanbieden.”

Of dat ook betekent of de klacht, die de premier indiende, wordt ingetrokken, wil de advocate niet gezegd hebben. “Dat hangt af van de eerste minister en het parket.” Tot nader order blijft de presentator ook geschorst. Het bestuur moet nog bekijken wat ze doen. “Mijn cliënt heeft aangegeven dat terugkeren geen prioriteit is. Hij wil zich nu even bezinnen over wat er de afgelopen dagen gebeurd is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier