Waregemse ondernemers bezorgen Welzijnshuis nieuwe wagen

Dankzij de steun van 32 zelfstandigen beschikt het Welzijnshuis over een nieuwe wagen. © PNW
Redactie KW

In woon-zorgcentrum De Meers in Waregem vond maandagavond 15 november de officiële inhuldiging van de nieuwe wagen van het Welzijnshuis plaats. Meer dan 30 Waregemse zelfstandigen deden een duit in het zakje.

Voortaan beschikt het Welzijnshuis van Waregem over een nieuwe personenwagen voor het vervoer van activiteiten van het dienstencentrum, voor de boodschappendienst via wijkwerkers of voor het uitvoeren van huisbezoeken. Het stadsbestuur ging daarvoor in zee met Special Ad, een Oost-Vlaams bedrijf dat gratis een voertuig ter beschikking stelt aan een goed doel, met de hulp van lokale sponsors.

Gloednieuwe Fiat Doblo

In de paardenstad ging het om 32 zelfstandigen, gaande van de lokale vestiging van Pearle Opticiens over enkele apotheken en een begrafenisondernemer tot een frituur en een schrijnwerker. “Dankzij deze ondernemers beschikken onze diensten vier jaar lang over een gloednieuwe Fiat Doblo”, vertelt voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst Joost Kerkhove (CD&V). “De samenwerking is één keer verlengbaar, nadien is de wagen afgeschreven.”

Steunactie voor goed doel

Aan het project koppelt Special Ad telkens een steunactie voor een goed doel. Zowel ’t Kelderke als de Pamperbank ontvingen een cheque van 1.250 euro. De sociale kruidenier gaat het bedrag aanwenden voor de aankoop van nieuwe koelkasten, de pamperbank wil de steun gebruiken om de voorraad luiers aan te vullen en de gezinnen een extra kerstcadeautje te bezorgen. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier