Ward en Louise wonen al tien jaarin Brielen: “Eens je hier woont, wil je nooit meer weg”

Het gezin met Louise en Ward en de dochtertjes Elli en Esmée voelen zich goed in het dorp uit de duizend.© EG
Het gezin met Louise en Ward en de dochtertjes Elli en Esmée voelen zich goed in het dorp uit de duizend.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Nog geen duizend inwoners, maar toch een dorp uit de duizend. Dat is Brielen voor Ward Lacante (35) en Louise Vandevoorde (30) die met hun dochtertjes Esmée (8) en Elli (5 in juni) in de rustige Breydelhofstraat in Brielen wonen.

Ward werd geboren in Ieper en groeide op in Brielen. Ward haalde het diploma A2 autotechniek aan het VTI in Ieper. Op 30-jarige leeftijd volgde hij opnieuw les aan Vives Kortrijk en haalde het graduaat elektromechanica. “Ik was twee jaar toen mijn ouders naar de Veurnestraat in Brielen gingen wonen. Ik ben dus een echte Brielenaar. Ik werk als technieker bij Miele professional. Ik werk vooral in West- en Oost-Vlaanderen. Het zijn dus wel de grotere Miele-machines die ik herstel”, vertelt Ward. Louise werd geboren in Poperinge en woonde er tot haar 20 jaar. “Ik ging er naar het Onze-Lieve-Vrouwinstituut en volgde er mode-verkoop. Als job heb ik wel iets anders gekozen. Ik werk op een bureau bij Melexis in de afdeling systeembeheer. Door corona werk ik momenteel wel van thuis uit, maar het blijft een interessante job. In elke auto die van de band rolt, zitten gemiddeld 12 chips die bij Melexis geproduceerd worden”, aldus Louise.

Klik door nachtwerk

Ward en Louise leerden elkaar kennen bij Melexis. “Ik werkte in de nachtploeg als operator en ’s nachts was de machine stuk die Ward als technieker kwam herstellen”, vertelt Louise. “We zijn aan de praat geraakt en de vlam is overgeslagen. We maakten een afspraak om samen eens op stap te gaan, het begin van onze relatie. Op 5 november 2010 zijn we gaan samenwonen. Het eerste jaar in Ieper en nadien kochten we een woning in de Veurnseweg in Brielen, al hebben we wel een hele tijd gezocht naar een geschikte woning. We hebben daar zes jaar gewoond, maar ik kon daar niet aarden. In september 2018 hebben we onze woning in de Breydelhofstraat gekocht. Op 27 juni 2020 zijn we getrouwd, maar toen waren onze kindjes al geboren. We voelen ons hier goed in een rustige omgeving. Esmée en Elli gaan hier naar school in ’t Klavier. De oudste zit in het tweede leerjaar en de jongste in het tweede kleuter.” Bovendien is Louise voorzitter van het oudercomité van ’t Klavier. “Op ons programma staan de carnavalfuif, een filmnamiddag, paaseierenraap en ontbijt. Het oudercomité is een echte vriendengroep die de school op vele manieren sponsort.”

Sportief gezin

Het gaat er bij Ward en Louise heel sportief aan toe. “Ik voetbal bij de reserven van Brielen Sport waar de derde helft soms wel eens de belangrijkste is. Bovendien speel ik ook nog minivoetbal in Rollegem”, zegt Ward. “Louise doet disco-wedstrijddansen bij Dance Space in Zillebeke. Esmée is aangesloten bij Turnkring Vlamertinge en beoefent competitieturnen. Zij is ook lid van Chiro Brielen. Elli voetbalt bij de jongsten bij Brielen Sport en doet ook aan kleuterturnen bij Turnkring Vlamertinge. Los van het sportieve aspect ben ik ook sinds twee jaar lid van het plaatselijke kermiscomité. Momenteel ligt er door corona veel stil, maar anderzijds ervaar je hier wel dat Brielen leeft”, weet Ward.

Gezinsvakanties

Het gezin houdt uiteraard ook van vakantie, al is dit nu ook beperkt. “Om de kinderen een plezier te doen, gaan we wel eens naar Center Parcs”, vertelt Louise. “Vorig jaar waren we van plan om naar Turkije te gaan, maar die reis werd afgelast door corona. In augustus dit jaar willen we samen met een bevriend koppel met een minibusje naar Malaga reizen. We hopen natuurlijk dat dit kan doorgaan. Een keer per jaar plannen we ook een citytrip. Dit jaar was dit in februari met Valentijn naar Barcelona. Ook daar stak corona een stokje voor. Wat er ook gebeurt, we voelen ons goed hier in de rustige Breydelhofstraat. Wie hier eenmaal woont, wil hier nooit meer weg”, besluit Louise.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.