David en Valerie verhuizen naar Haringe: “Tijdens quarantaine beslist woning te kopen”

David Dennekin en Valerie Sohier zien hun verhuis naar Haringe in ieder geval zitten.© foto MD
David Dennekin en Valerie Sohier zien hun verhuis naar Haringe in ieder geval zitten.© foto MD
Redactie KW

Nog geen duizend inwoners, maar toch een dorp uit de Duizend. Dat is Haringe voor David Dennekin (39) en Valerie Sohier (44). Zij verhuizen binnenkort naar de Poperingse deelgemeente.

Voor David Dennekin (39) zal er eigenlijk niet zo heel veel veranderen. Hij groeide op in de Haringestraat in Roesbrugge, woont nu in de Bergenstraat van het IJzerdorp en binnen enkele weken verhuist hij samen met vriendin Valerie Sohier (44), dochtertje Emma (10) en plusdochter Anaëlle (17) naar een aangekochte en gerenoveerde woning in de Haringestraat.

Ruimer wonen

David werkt sedert een jaar bij Pepsico in Veurne en voorheen bij Aviko-Eurofreez in Proven. Daar heeft hij Valerie leren kennen en ondertussen hebben ze al tien jaar een relatie. Valerie is afkomstig van Oettersteen bij Bailleul. Beiden hebben alvast nog nooit in een grote stad gewoond en zijn dat ook niet van plan.

Tijdens de tweede lockdown moesten David en Valerie, samen met de kinderen, in quarantaine. En wat doet een mens dan allemaal om de tijd te doden? “We waren allebei niet ziek, maar mochten niet gaan werken. Dat was in november vorig jaar. Eigenlijk woonden we wel goed in de Bergenstraat in Roesbrugge, in een woning die ik tien jaar geleden had gekocht. Maar met twee kinderen keken we toch uit naar iets ruimer en zo zagen we dat deze woning, in centrum Haringe, te koop stond. We hebben meteen een bod gedaan.”

Rustig

“Binnen enkele weken komen we hier dus wonen. Zonder corona en de quarantaine hadden we misschien dit huis zelfs niet gekocht ( lacht ). Maar we hebben het nu en eigenlijk weten we nu al dat we hier nooit meer weg willen. Het is hier rustig en iedereen kent iedereen. Natuurlijk moet er veel rondgereden worden. Ik ben bij brandweer Zuid-IJzer en de kinderen gaan naar de muziekschool en zijn lid van de Chiro in Roesbrugge en basketten in Poperinge. Maar die meerkost voor vervoer weegt zeker niet op tegen de vele voordelen”, aldus David.

David en Valerie hopen met hun gezin in Haringe vlug ingeburgerd te geraken. “Voor een heel klein dorpje heeft Haringe – dat ongeveer 400 inwoners telt – eigenlijk altijd meer ‘geleefd’ dan Roesbrugge en na corona zal alles wel weer heropleven. Die kleinschaligheid en die gezelligheid wil en kan ik niet missen. Nooit zouden we in een grotere stad gaan wonen.”

Buurtwinkeltje

“Hier in Haringe hebben we eigenlijk niks te kort. Er zijn zelfs drie cafés, eentje meer dan in Roesbrugge. Ja, misschien zou er toch wel een buurtwinkeltje mogen komen, zoals het hier een tiental jaar geleden het geval was. Ook voor de oudere en minder mobiele mensen zou het interessant zijn, mocht er hier een winkel zijn, zodat ze thuis langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ik wil hier alvast nooit meer weg. Hoewel we aan Frankrijk grenzen, is en blijft alles toch wel heel dichtbij”, besluit David.

(PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.