Waarom verdient Zouzou Ben Chikha je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Zouzou Ben Chikha (centraal) tijdens de uitreiking van de Ensors. © BELGA
Redactie KW

Zouzou Ben Chikha, met roots in Blankenberge, is al 20 jaar een vast gezicht in theatermiddens. De meeste kennen hem van Union Suspecte en Action Zou Humain. Op televisie brak Zouzou door als Amar in de reeks ‘Bevergem’ die hij ook mee schreef. Later was hij ook te zien in onder meer ‘De Dag’ en ‘De Twaalf’. Dit zijn drie redenen waarom hij je stem verdient.

1. Zijn ‘Grond’ veroverde de wereld

De fictiereeks ‘Grond’ die hij schreef met Wannes Cappelle en Dries Heyneman was niet alleen te zien bij ons in Vlaanderen, maar is sinds dit voorjaar in 33 landen te zien over de hele wereld. West-Vlaams vakmanschap ten top!

2. ‘Grond’ verzilverde drie Ensors

Met tien nominaties voor De Ensors wist ‘Grond’ ook heel wat mensen in het vak te bekoren. Ze konden er maar liefst drie verzilveren: voor Beste TV-Serie, Beste Scenario (TV-Serie) en Beste Acteerprestatie in een Hoofdrol (TV-Serie).

3. Schittert in successeries

Zouzou is een acteur die de lat niet laag legt, zelfs al is het voor een gastrol in een grote serie. Zo schitterde hij dit najaar als Muze in ‘Chantal’, zien we hem in de bejubelde reeks ‘Roomies’ en dook hij ook even op in ‘Billie vs. Benjamin’.


Stem hier op Zouzou.

Lees meer over: