Waarom verdient Yves Lampaert je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Yves Lampaert maakte indruk in de Tour de France. © BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert uit Ingelmunster koerst al bijna tien jaar en is intussen een van de vaste gezichten van The Wolfpack van het Quick-Step Alpha Vinyl-wielerteam van Patrick Lefevere. De landbouwerszoon zag ook al zijn zus Saghine – samen met Wim Opbrouck – verkozen worden tot West-Vlaams Ambassadeur 2020. Dit zijn drie redenen waarom hij je stem verdient.

1. Hij pakt de gele trui tijdens de eerste rit van de Tour

Yves kon het zelf amper geloven, maar toen hij een toptijd neerzette tijdens de eerste etappe van de Tour de France werd hij niet meer ingehaald. Vol ongeloof én trots mocht hij de gele trui omgorden, een hoogtepunt in zijn carrière.

2. Zijn uitspraken zijn zo herkenbaar dat ze meteen viraal gaan

“Ik ben maar gewoon een boerenzoon uit België.” Toen hij zijn interview gaf nadat hij de gele trui had gewonnen, kon hij zijn tranen niet bedwingen en ging deze quote meteen viraal, omdat het zo goed de West-Vlaamse nuchterheid en bescheidenheid etaleerde. Toen Remco Evenepoel het WK won, weerklonk doorheen de Vlaamse huiskamers de al even populaire quote: “Miljaar, miljaar, wa ne coureur! Mo vint toh!”

3. Hij schitterde in ‘De weg naar Roubaix’

Reportagemaker Wouter Deboot volgde de wielrenner in aanloop van de koers Parijs-Roubaix, die bovenaan het verlanglijstje staat van Lampie. Een pijnlijke val stak stokken in de wielen, maar Vlaanderen leerde de coureur nog maar eens kennen als een warme, familiale mens.


Stem hier op Yves.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.