Waarom verdient Wannes Cappelle je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Wannes Cappelle zoals we hem het best kennen: op het podium met Het Zesde Metaal. © BELGA
Redactie KW

Wannes, geboren in Wevelgem, is de frontman van Het Zesde Metaal, dat al jaren verschillende grote podia vult en mee een lans brak voor het West-Vlaams dialect. In het verleden pakte hij ook al uit met enkele theatervoorstellingen. Hij schreef mee aan de reeks ‘Bevergem’, waar hij ook in te zien was. Dit zijn drie redenen waarom hij je stem verdient.

1. Hij gooide hoge ogen met ‘Grond’

Samen met Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman schreef Wannes aan ‘Grond’, dat na een succesvolle tv-passage sinds dit voorjaar wereldwijd te zien is via Netflix. Begin dit jaar kon de reeks ook drie Ensors verzilveren.

2. Hij was mee de aanzet voor ’t Beste van het Westen

Afgelopen zomer stond de tent van Festival Dranouter op zijn kop door een optreden van een allstarsband met Flip Kowlier, Wim Opbrouck, Wim Willaert, Brihang en Wannes Cappelle. Die laatste had een jaar eerder Brihang en Flip Kowlier mee op het podium gevraagd, waardoor een lichtje ging branden bij de organisatie.

3. Hij is artist in residence in het KMSKA

Zelden vloeide zoveel inkt over een museum als dat van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met Het Zesde Metaal mag Wannes zich er artist in residence noemen.


Stem hier op Wannes.