Waarom verdient Rik Verheye je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Rik Verheye heeft er een druk jaar op zitten. © © Diederd Esseldeurs / Het Nieuwshuis
Redactie KW

Rik Verheye, afkomstig van Knokke-Heist, studeerde in 2009 af aan het Herman Teirlinck Instituut. Hij werkte bij verschillende theatergezelschappen, speelde in tal van films en series. Nadat hij definitief doorbrak in ‘Callboys’ kon hij aan de slag bij productiehuis Woestijnvis. Daarvoor leverde hij dit voorjaar de fictiereeks ‘Nonkels’ af. Dit zijn drie redenen waarom hij je stem verdient.

1. Hij maakte dé comedyreeks van dit jaar

Nóg een reeks waar de West-Vlaamse navelstaarderij als comedy-doel gebruikt wordt? Jawel, en toch werkte het niet alleen, maar scoorde de reeks ook voortreffelijk. De reeks die Rik schreef met Jelle De Beule en Koen De Poorter leverde een resem hilarische quotes op en werd een instant klassieker.

2. Hij ging uit de kleren voor het goede doel

Rik Verheye sloot zich aan bij Niels Destadsbader en Dieter Coppens om uit de kleren te gaan om aandacht te vragen voor zogenaamde mannelijke kankers als teelbalkanker en prostaatkanker. In een uitverkocht Kursaal in Oostende gingen ze helemaal naakt.

3. Hij schreeuwde Club Brugge mee naar de titel

Als ‘nonkel Willy’ verscheen superfan Rik Verheye op een wedstrijd van Club Brugge, maar ook tijdens de titelviering was hij alomtegenwoordig. Al sinds jaar en dag is Rik trouwe fan en steunt hij de ploeg waar hij kan.


Stem hier op Rik.

Lees meer over: