Waarom verdient Maaike Cafmeyer je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Maaike Cafmeyer als Chantal. © © VRT - NyklyN
Redactie KW

Maaike Cafmeyer, met roots in Torhout, zette haar eerste stappen in het theater, maar is al jaren een gevierde televisie-actrice. De afgelopen jaren scoorde ze vooral in bekroonde series als ‘De Twaalf’, ‘Bevergem’ en ‘Eigen kweek’. Haar personage uit die laatste reeks kreeg dit najaar ook een eigen serie: ‘Chantal’. Dit zijn drie redenen waarom zij je stem verdient.

1. ‘Chantal’ veroverde de kijkers

In tijden waar streamingsdiensten over elkaar struikelen en er veel online of uitgesteld gekeken wordt, slaagde Maaike Cafmeyer er in om elke zondagavond minstens één miljoen kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Straf als je weet dat zij het enige personage is dat terugkeert uit het populaire ‘Eigen kweek’.

2. Ze won een prijs voor haar inzet tegen het onrecht van grensoverschrijdend gedrag

Ondanks de vele bagger die ze online over zich heen kreeg, voor, tijdens en na het proces tegen tv-maker Bart De Pauw heeft Maaike zich altijd sereen, strijdvaardig en moedig getoond in de media. Daarvoor kreeg ze in september de Pi²-prijs: een prijs voor een geweldloze maar krachtdadige inzet tegen het onrecht van grensoverschrijdend gedrag.

3. Ze laat zich sociaal niet onbewogen

Hoewel ze publieke passages tot een minimum beperkt, zet ze zich onverminderd in voor het goede doel. Zo ging ze op de Dag tegen Kanker mensen bezoeken in het ziekenhuis om hen een hart onder de riem te steken. Ze verleende ook haar stem aan het muzikaal project van Wouter Spaens, de leerkracht en muzikant die de maaltafels op muziek zette.


Stem hier op Maaike.

Lees meer over: