Zondag Caaap Triatlon Duatlon met recordaantal deelnemers in Kortrijk

Er worden ook heel wat toeschouwers verwacht om de sportievelingen aan te moedigen. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op zondag 16 juni organiseert het Aqua Protect 3Team (AP3T) de 19de editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Sinds enkele jaren is de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk een echt city-event met het centrum van Kortrijk als kloppend hart van de organisatie.

Het Aqua Protect Team werkt dan ook een heel jaar hard om voor de atleten en toeschouwers telkens weer een hoogstaande organisatie neer te zetten. “Het doet ons dan ook plezier dat de atleten heel graag naar Kortrijk afzakken. Elk jaar zijn de wedstrijden in een mum van tijd volzet en moeten we jammer genoeg heel wat atleten ontgoochelen”, zegt Vincent Servaege, die namens het Aqua Protect 3 Team instaat voor de organisatie. “We moeten daarbij de stad Kortrijk en de veiligheidsdiensten bedanken voor de prima samenwerking. Ook onze sponsors, die deze organisatie samen met ons mogelijk maken, mogen we zeker niet vergeten.”

Uitdagend parcours

De duatleten, openen zondag om 10 uur met 6 km lopen, 44 km fietsen en 3 km lopen. Met meer dan 400 staan ze aan de start, een ongezien aantal voor een duatlon op Belgische bodem. Naast de Grote Markt doet het loopparcours nog enkele blikvangers aan, zoals de Broeltorens, de jachthaven en de vernieuwde Leieboorden met de Collegebrug. Na de wissel wacht een uitdagend fietsparcours richting Hoog-Kortrijk en Bellegem. Na de middag is het de beurt aan de triatleten. Ze starten om 14.30 uur aan Kortrijk Weide voor 1.000 meter zwemmen richting de Broeltorens, waar op de verlaagde Leieboorden gewisseld wordt, gevolgd door 44 km fietsen en 10 km lopen.

Naast de individuele triatleten gaan ook de 215 trio’s en bedrijventeams van start voor hun sportieve uitdaging tijdens de Finfinity trio- & bedrijventriatlon. Ook dit is een record en daarmee mogen ze zich in Kortrijk ook de grootste bedrijventriatlon in België noemen. “Kom de atleten aanmoedigen en geniet mee van de prachtige sfeer van dit hoogstaande triatlon- en duatlongebeuren”, aldus nog Vincent Servaege.

Info: www.triatlonduatlonkortrijk.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier