Walter Van den Branden ontwerpt Ensorjuwelen

Walter kreeg al positieve reacties op zijn ‘Ensor’-juwelen. © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

In het kader van het Ensorjaar pakt de Oostendse juwelenontwerper Walter Van den Branden uit met een reeks maskers. Er zijn al 20 juweeltjes voor aan een hangertje. “Ik breid de collectie uit want er zijn talloze mogelijkheden”, zegt Walter.

Walter Van den Branden (76) spoelde enkele jaren geleden aan in de badstad en integreerde vlekkeloos. De gepensioneerde lesgever ontwerpt al 60 jaar juwelen en pakte eerder al uit met zijn ‘juwelen van de zee’ (geïnspireerd op schelpen en dieren) en het coronajuweel.

In het kader van het Ensorjaar ontwierp hij de thematische juwelenreeks Masks. “Inspiratie haalde ik bij Ensor die ook heel vaak maskers schilderde.”

“De juwelen zijn uitgevoerd in Sterling zilver met een veelkleurige glazuurlaag, ingebakken op 750 graden. Elk juweel is uniek. De inkleuring en figuren zijn telkens wisselend. Bovendien komen ze ook telkens anders uit de oven waardoor er geen twee dezelfde zijn. De hangertjes zijn genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid”, licht Walter toe.

Eerste reeks

“Ik heb nu een eerste proefreeks gemaakt van twintig stuks en die worden voorlopig tentoongesteld bij B&M Optiek. De reacties zijn erg positief. Er zijn plannen om een volgende reeks te maken, maar dat is niet voor meteen en zal afhankelijk zijn van de interesse voor deze reeks”, zegt Walter.

“Er komt ook in het Ensorhuis een aparte tentoonstelling. Er zijn nog veel mogelijkheden. De vormen komen weliswaar terug maar de glazuurlaag is telkens verschillend waardoor elk juweel een unicaat is.”

Een Mask kost 199 euro en is voorlopig enkel te koop bij B&M Optiek.