Veldbloem organiseert tweede editie Molenlandzoektocht in Tielt: “Onze mooie landelijke streek in de kijker zetten”

Stefaan Debouver, Free Devos en Patrick Stevens. © WMe WMe
Redactie KW

De tweede editie van de Molenlandzoektocht loopt nog tot maandag 16 september. Stefaan Debouver (62) stippelde net zoals vorig jaar een mooie route uit.

“Omdat Tielt centraal gelegen is binnen de vroegere Molenlandroute, starten we weer aan de Halletoren. Daar neem je best ook een kijkje nabij het terras van brasserie de Botermarkt. Daar hangen de foto’s in groot formaat en kan je eventuele aawijzingen vinden. Daarna loopt het parcours naar Meulebeke, waar elk gehucht de revue passeert om daarna terug naar Tielt te gaan. We hopen op deze manier onze mooie landelijke streek in de kijker te zetten.”

Aanpassingen

Vorig jaar organiseerde Zoektochtenclub de Veldbloem de allereerste editie. “Uit de evaluatie bleek dat er te veel vragen waren. We hebben daarom het aantal omloopvragen herleid van 47 naar 25. Daarnaast vonden deelnemers het vervelend antwoorden te zoeken tijdens het rijden op landelijke wegen. Dit jaar leiden we ze naar een plaats waar ze hun voertuig kunnen parkeren om daarna op zoek te gaan.”

Het parcours telt 32 kilometer. “Dat kan zowel met de wagen als met de fiets. Er zijn 25 vragen. In de volledige routebeschrijving zijn vijf routeonderdelen onderstreept. Daar moet je een foto zoeken. Daarnaast zijn er ook nog vijf puzzelvragen, opgehangen bij horecazaken. Reken hoe dan ook minstens op een dagdeel om alle antwoorden te vinden. We hebben een makkelijke F-tocht en een moeilijkere A-tocht met meer addertjes onder het gras”, besluit Stefaan Debouver.

Zoektochtbundels zijn verkrijgbaar in Tielt (stadhuis, Botermarkt, Den Arend, dagbladhandel Iris of stationsshop Leona), Meulebeke (gemeentehuis, Veldbloem, d’oude Pekkerie, slagerij Andy en Ann of Bakkerij Carlo en Nathalie) of bij de organisatoren. Een boekje kost 11 euro en iedereen die het antwoordenblad tijdig indient, wint een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober in de eetzaal van het Sint-Jozefinstituut van Tielt. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. (KeMa)