Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak volk naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

© stefaan beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”

De Grote Markt liep vrijdag opnieuw goed vol voor het Vat van Rodenbach. In vergelijking met vorig jaar vonden heel wat Roeselarenaars zelfs vroeger op de avond de weg naar het centrum van de stad. “Dit is de 38ste editie van het Vat van Rodenbach. Ik geniet er elk jaar met volle teugen van”, aldus Rudi Ghequire. De Roeselarenaar was jarenlang het gezicht van brouwerij Rodenbach, maar geniet sinds enkele maanden van zijn pensioen. “Dit evenement zie ik als een erg leuk pensioenfeestje.”

Rudi zag hoe er opnieuw massaal werd aangeschoven aan het vat. Omstreeks 21 uur was het al leeg. “Het aantal Roeselarenaars stijgt, misschien moeten er volgend jaar twee vaten Rodenbach aangereden worden”, lachte Sofie Sofie Biesbrouck die samen met enkele andere Rumbekenaars volop genoot van het evenement. Onder andere DJ Blvckprint zette even later het volksfeest verder met zijn muziek. “Als Roeselarenaar vind ik het een hele eer om hier, bij de start van de batjes, te mogen draaien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier