Veel kampeerders op zonovergoten Camping Balokken: “Gelukkig kozen we Eurovisie niet als thema”

De kampeerders stonden overal verspreid, kleine en grote tenten, caravans en campers. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Dankzij de traditie en vooral het prachtig weer is ondertussen de al elfde editie van Camping Balokken in Wervik een groot succes. “Er zijn honderd kampeerders, verdeeld over zeventig kleine en grote tenten, caravans en campers”, zegt Dimitri Durnez. “Dat is vergelijkbaar met andere jaren. Sommigen keren altijd terug. We hebben vooral het weer mee. Pakweg een week geleden stak niemand het in zijn hoofd te gaan kamperen.”

Het evenement op het recreatie-eiland tussen de oude en nieuwe Leie vindt telkens plaats tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart. “Wat het voor ons makkelijker maakt voor de opbouw”, zegt Dimitri. Vrijdagavond telde de quiz 27 teams, een record. “Het eindigde in een ex-aequo”, zegt Dimitri. “Uiteindelijk bracht de schiftingsvraag over de hoogte van de Kemmelberg de beslissing en won het team van Kristof Vandamme en zijn vrouw Evelien, Paul Vantomme en zijn vrouw en Frans Alleweireldt.”

Het driedaags programma kent op zondag een wijziging want de gezinshappening verhuist naar zaterdag. “Omdat we hebben ervaren dat veel kampeerders op zondagnamiddag al beginnen hun tenten af te breken”, zegt Dimitri. Zaterdagnamiddag was er een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum en probeerden drie groepen te ontsnappen uit de escaperoom. “Wat heel snel uitverkocht was”, zegt Steve Dejan. Met Björn Leleu en Sofie Blancke was er ook de verteltoer Godelieve en Gust. “We brengen een romantisch verhaal met markante objecten in het museum”, vertelt Björn.

Iedere keer kiezen de organisatoren voor een ander thema. Dit jaar waren dat de Kelten. “Eigenlijk hadden we dit jaar Eurovisie in gedachten maar door heel de heisa op het Songfestival zijn we tevreden dat we een ander thema kozen”, lacht Dimitri.

Door de aanhoudende regen in een groot deel van het voorjaar staat het gras vrij hoog en staan de tenten dit keer meer verspreid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier