Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Joke Lenez: “Wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.” © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”

Hoor je het bij termen zoals ‘bracci’, ‘Lomi Lomi’ of ‘Shiatsu’ donderen in Keulen? Dan zal het Massagefestival van Moorsele je heel wat wijsheden bijbrengen. Joke Lenez wil er, te midden de natuurlijke buitenrand van de gemeente, iedereen laten kennismaken met een brede waaier aan technieken.

Op slot

“Ik ben zelf al vele jaren actief in de wereld van de massage en de wellness, en geef ook les”, lacht ze. “Maar toen enkele jaren geleden de coronacrisis wild om zich heen sloeg, moest ook mijn zaak op slot. Via een kennis, die actief was in de evenementensector, hoorde ik dat ze een soort van bubbeltenten konden leveren. Eenmaal de teugels weer een beetje werden losgelaten, kon ik zo in Rekkem voor het eerst een Massagefestival organiseren. Dat was meteen een schot in de roos, want zelfs in die moeilijke tijd was meer dan 65 procent van alle sessies geboekt.”

Het succes smaakte naar meer, en na het verwerken van een familiaal verlies, besloot Joke dat het tijd was om het te herhalen. “Hier in Moorsele hebben we de ideale plaats ervoor. In vijf verschillende cabines zullen mensen kennis kunnen maken met vijf verschillende technieken. We maken werk van een loungebar, er is een kidscorner en het volledige weekend wordt opgefleurd met live muziek.”

Limieten

“Wie interesse heeft om de technieken zelf aan te leren, kan meteen een bezoekje brengen aan mijn leslokaal. Als lesgeefster was ik jarenlang aan de slag bij Syntra, al voelde ik dat we daar tegen de limieten werkten. Voor mij mocht het allemaal wat warmer, wat rustgevender en heel wat minder ‘les-achtig’. Zo zijn we hier in Moorsele begonnen en de mensen kunnen duidelijk de rust hier wel waarderen.”

Wie een bezoek wil brengen aan het Massagefestival, of meteen een massagesessie wil boeken, kan voor meer info terecht op de website https://www.massagelounge.be

Lees meer over: