Huurders van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke moeten nog dit jaar weg: “We betreuren dit, maar gemeente kan hier niet tussenkomen”

Bewoners moeten zelf instaan voor de transport-, ontruimings- en afbraakkosten van hun perceel en stacaravan. “Ik begrijp de ongerustheid, maar als bestuur kunnen wij hier niet in tussenkomen”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. © DVL/Westtoer
Redactie KW

De uitbater van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke bracht huurders via een brief op de hoogte van de nakende ontruiming van het park. Bewoners moeten zelf instaan voor de transport-, ontruimings- en afbraakkosten van hun perceel en stacaravan… en dat tegen het einde van dit kalenderjaar. Ook een ander kampeerterrein in Middelkerke start binnenkort met de ontruiming. Vooral op sociale media reageren verblijvers verbolgen en ongerust.

De verblijvers werden door de uitbater op de hoogte gesteld van de nakende ontruiming van het betreffende park op korte termijn. Het gemeentebestuur betreurt de drieste gang van zaken, maar heeft hierin geen enkele bevoegdheid.

Bezorgde verblijvers

Ook burgemeester Jean-Marie Dedecker ontving berichten van bezorgde bewoners over de ontruiming van een tweetal kampeerterreinen in Middelkerke: “Enkele bezorgde bewoners contacteerden mij inderdaad persoonlijk of via mail om het nieuws te melden dat zij van de uitbaters een bericht van ontruiming kregen. Ook onze balies krijgen heel wat bezorgde verblijvers aan de lijn.”

“Ik begrijp de ongerustheid van de verblijvers, maar ik moet helaas vaststellen dat wij als gemeentebestuur geen enkele bevoegdheid hebben om in deze kwestie tussen te komen.”

“Helaas heeft het gemeentebestuur ook niet de bevoegdheid om bepaalde maatregelen aan de uitbaters op te leggen. Het betreft hier overeenkomsten tussen privépartijen, waar het gemeentebestuur geen invloed op heeft”, gaat Dedecker verder.

Redelijke regeling

“De voorwaarden en regeling voor ontruiming en afhandeling zijn de verantwoordelijkheid van de eigenaars of uitbaters. Ik kan alleen een duidelijke oproep doen om een regeling te treffen die voor alle partijen werkbaar en redelijk is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier