Traiteur Il Piccolo Mondo viert vijfde verjaardag

Zin in een Italiaanse hapje? Sam en Stefanie staan klaar om je te bedienen. © PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Feest in de Stationsstraat 39, want Stefanie Vlaeminck en Sam Heughebaert vieren de vijfde verjaardag van hun traiteurzaak Il Piccolo Mondo. “We trakteren de klanten op een leuke attentie.”

In maart 2019 zwierden Stefanie en Sam de deuren open. Het koppel had al wat horeca-ervaring. Sam, die vroeger actief was in de vastgoedsector, heeft nog in het bekende restaurant La Stalla gewerkt. Stefanie leerde de kneepjes van het vak bij haar vader Jan, bekend van traiteur Piemonte in de Oostendse Sint-Sebastiaanstraat.

“Gistel groeit en er zijn allerlei zaken in het stadscentrum bijgekomen. We zijn hier heel gelukkig”, blikt het koppel nu terug. “Onze succesrecepten? De lasagnes doen het heel goed, maar ook onze losse pasta en tortellini met truffel en spinazie vallen ferm in de smaak. De kindjes zijn dan weer dol op bijvoorbeeld penne met gehaktballetjes. Eigenlijk proberen we een allround Italiaanse traiteur te zijn. Zo hebben we een mooi aanbod aan wijnen in alle prijsklassen, en presenteren we ook bijvoorbeeld oliën en koekjes.”

Automaat

De vijf jaar zijn voorbijgevlogen. “We waren dag op dag één jaar open toen de coronacrisis in volle hevigheid uitbrak. We moesten toen een maand sluiten. Na de heropening hebben we zeer goed gewerkt, want voor veel mensen waren afhaalmaaltijden een vorm van ontspanning. Er was gewoonweg niet veel anders te doen. De uitbraak van de oorlog in Oekraïne was dan weer een moeilijker jaar, omdat grondstoffen duurden zijn geworden.” Maar Sam en Stefanie zitten niet stil. “In november vorig jaar openden we twee huizen verderop, in de Stationsstraat 34, een automaat. Daar kunnen mensen 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven maaltijden afhalen. Dat slaat goed aan, vooral in het weekend en ’s nachts. We merken dat redelijk wat mensen rond drie, vier uur passeren op weg van of naar hun werk om een schotel te kopen.”

De uitbaters trakteren voor hun vijfde verjaardag de klanten dit weekend op enkele smakelijke attenties. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier