Voor vierde keer fietszoektocht in Heuvelland en Frans-Vlaanderen

V.l.n.r. Henri-Luc d'Halluin (algemeen directeur Abdij Katsberg), Fabien Jansen (Coeur de Flandres), Stephanie Godefroy (Coeur de Flandres), César Storet (Coeur de Flandres), Bart Vanacker (schepen van toerisme Heuvelland) en Stefaan Decrock (diensthoofd Toerisme Heuvelland). © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Toerisme Heuvelland en Coeur de Flandres bieden deze zomer alweer voor de vierde opeenvolgende keer een fietszoektocht aan die langs beide zijden van de Frans-Belgische grens loopt. Dit keer is het thema hoppe en wijn.

“Er wordt gefietst via knooppunten langs de wijnvelden in Heuvelland, de flanken van de Kemmelberg en de Catsberg en de hoppevelden in Frans Vlaanderen. Hier en daar kan je wijndomeinen en brouwerijtjes bezoeken”, legt schepen van Toerisme Bart Vanacker uit.

Deelnameformulier

De fietstocht is dit keer 70 km lang en kan aangevat worden in Bailleul en Kemmel. “Vandaar ook de mogelijkheid om in twee lussen te rijden.” Een deelnameformulier kan in de toeristische diensten van Bailleul en Kemmel afgehaald worden.

“Daarop staan 18 foto’s van objecten of tekeningen waarlangs gefietst wordt. De bedoeling is de juiste volgorde van het voorbijrijden te bepalen.” Deelname is gratis. De prijzen omvatten streekmanden, overnachtingen in de regio en een dagarrangement. De zoektocht loopt van tot 1 oktober.

Picknickbanken

“We bieden ook andere routes aan via knooppunten om andere plaatsen te ontdekken, zoals de picknickbanken in het landschap of de landartinstallaties aan beide kanten van de schreve”, besluit schepen Bart Vanacker.

Lees meer over: