UiTPAS Middenkust gelanceerd met onthulling van de nieuwe klantenkaart voor vrije tijd

Vandaag werd de de UITPAS-regio Middenkust gelanceerd. Op de foto v.l.n.r. Steven Buyse (Bredene), Jean-Marie Dedecker (Middelkerke), Gauthier Defreyne (Gistel), Lieven Cobbaert (Ichtegem), Alain Lynneel (Bredene), Romina Vanhooren (Oudenburg), Bart Plasschaert (Oostende), Natacha Lejaeghere (Middelkerke), Henk Dierendonck (Middelkerke) en Dirk Gilliaert (Middelkerke). © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Vandaag lanceerden Bredene, Gistel, Ichtegem, Middelkerke, Oostende en Oudenburg officieel de UITPAS-regio Middenkust. De zes steden en gemeenten, die eerder dit jaar hun samenwerking rond UiTPAS bekendmaakten, openden een symbolische schatkist en onthulden daarmee de gloednieuwe UiTPAS Middenkustkaart. Daarbij gaven ze meteen ook het startschot voor een zoektocht waarbij speurders een gratis UiTPAS kunnen winnen.

UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart waarmee pashouders in heel Vlaanderen en Brussel punten kunnen sparen door deel te nemen aan cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten. Vervolgens kunnen ze die gespaarde punten omruilen voor leuke voordelen zoals gratis tickets, kortingen of gadgets. Het is als het ware een klantenkaart voor vrije tijd. Voor personen die het financieel moeilijk hebben, bestaat de UiTPAS Middenkust met kansentarief. Die biedt – naast het spaar- en voordelenprogramma – standaard 80 procent korting op vrijetijdsactiviteiten in de UiTPAS-regio Middenkust.

UiTPAS bestaat in Oostende al sinds 2015 en groeide uit tot een succesvol spaar- en voordelenprogramma. Met de komst van UiTPAS Middenkust breidt dit succesverhaal ook uit naar de rest van de regio. Daarmee worden pashouders aangemoedigd om hun vrije tijd te beleven over de stads- of gemeentegrenzen heen. UiTPAS-organisatoren krijgen bovendien de kans om een breder en diverser publiek te bereiken.

Groeiverhaal

Vanaf 2 september is UiTPAS Middenkust naast Oostende ook te koop in Bredene, Ichtegem, Middelkerke, en Oudenburg. Die steden en gemeenten lanceren het UiTPAS-programma bij hun gemeentelijk vrijetijdsaanbod. Pashouders zullen dus punten kunnen sparen en ruilen bij activiteiten die door de stad of gemeente zelf worden georganiseerd. Dit is het begin van een groeiverhaal. Later zullen ook externe vrijetijdsaanbieders mee instappen als UiTPAS-partner.

Een UiTPAS Middenkust kost 5 euro en is levenslang geldig. Personen die recht hebben op het kansentarief betalen 1 euro. Voor kinderen en jongeren tot 26 jaar is een UiTPAS Middenkust gratis. Wie een UiTPAS Middenkust koopt, krijgt meteen ook een gratis welkomstpakket met onder andere een gratis drankje, een draagtas en 3 euro korting op het gemeentelijk vrijetijdsaanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier