Sofie Van Poucke opent B&B Den Bruynen Bergh: “Gasten een leuke tijd geven”

Sofie Van Poucke wou het karakter van het eeuwenoude gebouw behouden. (foto AV)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sinds kort kunnen gasten een kamer boeken in B&B Den Bruynen Bergh in Oostveld. Sofie Van Poucke werkte samen met haar familie sinds 2018 aan de opening van de zaak. Daarvoor verbouwden ze de gezinswoning uit de 18de eeuw tot een verblijfplaats met drie kamers.

Op het familiebedrijf is sinds kort niet alleen een boerderij, maar ook een bed and breakfast. De ouderlijke woning van de grootouders van de familie stond leeg en daar had Sofie Van Poucke samen met haar man en familie duidelijke plannen mee. “Maar dit is ondertussen een erfgoedgebouw. Dat zorgt ervoor dat je niet kan doen wat je wil, we moesten ons dus aan een aantal regels houden. In 2018 vroegen we de vergunning voor de bouwwerken aan. Die duurden dus bijna vijf jaar”, vertelt Sofie.

Dat haar familie voor elk detail aandacht had tijdens de renovatiewerken, wordt duidelijk als je het pand binnenkomt. “De vloer die je hier ziet is origineel. Alleen heeft mijn vader die uitgebroken en helemaal opgeblonken. Bovendien moest niet alleen alles visueel een update krijgen. Ook structureel is er heel wat veranderd aan onder meer sanitair en verwarming”, gaat de uitbaatster voort.

Sociaal contact

Aanvankelijk was het nog niet duidelijk dat het pand een B&B zou worden. “Ook een vakantiewoning was een optie, al maken we nu een bewuste keuze. Bij een B&B is er net iets meer sociaal contact en daar hechten we veel belang aan. Na mijn studies bleef ik in de horeca werken. Het contact met klanten en ervoor zorgen dat zij een leuke tijd hebben, daar geniet ik van.”

De naam van de bed and breakfast Den Bruynen Bergh verwijst naar de naam van de boerderij op het domein. “Vroeger gaven ze elke boerderij hier een specifieke naam. Onze boerderij draagt deze naam al sinds jaar en dag, de keuze was dus snel gemaakt”, lacht de gastvrouw. “In onze drie kamers met eigen badkamer en minibar is iedereen welkom. Onze regio is populair bij fietsers en wandelaars, maar ook mensen met andere interesses zijn meer dan welkom”, besluit Sofie.

Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina B&B Den Bruynen Bergh of krijg je via info@denbruynenbergh.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier