Opvallende oproep uit Knokke-Heist na beelden van overlast en vechtpartijen: “Deel ook eens de leuke dingen om verkeerde perceptie te vermijden”

In Knokke-Heist hopen ze ook op positieve boodschappen na alle miserie van de voorbije dagen en weken. © MM
Redactie KW

Deel ook eens de leuke dingen uit Knokke-Heist op sociale media: dát is de oproep van de Raad Lokale Economie nadat er de voorbije dagen heel wat beelden van weinig fraais opdoken uit de kustgemeente. “Als we sociale media mogen geloven is het hier enkel kommer en kwel en blijf je hier beter weg. Het tegendeel is nochtans waar.”

Nick Bullynck, voorzitter van de Raad Lokale Economie van Knokke-Heist, stuurde naar aanleiding van enkele berichten op de sociale media een oproep naar iedereen om ook eens de leuke dingen te delen en niet enkel het minder fraaie nieuws waarmee volgens hem niets opgelost wordt. Al ontkent hij niet dat er overlast is. Eerder liet burgemeester Jan Morbee (GBL) al verstaan dat ze streng zullen blijven optreden.

Verkeerde perceptie

“De laatste dagen verschenen er opnieuw tal van filmpjes op sociale media over vervelende zaken in onze gemeente. Foutgeparkeerde auto’s, vechtpartijen, picknicken op de pleinen, vuiligheid op het strand…. Gretig worden die filmpjes gedeeld, zelfs zonder even kritisch te kijken of het wel degelijk over onze gemeente gaat. Dit zorgt voor ergernis en vooral voor een verkeerde perceptie”, zegt Bullynck. “We mogen onze ogen natuurlijk niet sluiten voor die dingen: we moeten sensibiliseren en op sommige plaatsen is nood aan een niet mis te verstane aanpak. Maar tegelijk moeten we ook onze ‘happy place’ in stand houden.”

“Op topdagen zal er altijd wat overlast zijn. Een gemeente van ruim 32.000 mensen die door de warmte op die dagen uitzet naar 200.000 mensen, dat is verre van eenvoudig. Maar zelfs op die momenten zien we ook vooral blije mensen: in en op het water, op het strand, in de strandclubs, op wandel op de dijk en in het Zwin en de bossen, fietsend tussen de polders, genietend van onze horecazaken en winkels. Daarvan zien we geen of heel weinig filmpjes voorbijkomen. Als we sociale media mogen geloven is het hier enkel kommer en kwel en blijf je hier beter weg. Het tegendeel is nochtans waar”, zegt Nick.

Unieke levenskwaliteit

“Dat er iets moet en zal gedaan worden aan bepaalde overlast, dat is duidelijk. Dat er iets moet gedaan worden aan het gedrag van sommige mensen en dat er streng moet opgetreden worden, ook dat is duidelijk. Als sensibiliseren niet helpt voor sommigen, moeten er andere maatregelen genomen worden. Maar dit is niet het enige wat hier leeft. We hebben onze unieke levenskwaliteit die zo geapprecieerd wordt door inwoners en tweedeverblijvers. Die kwaliteit en die fierheid zijn de rode draad doorheen het verleden en de toekomst. Daarom een oproep aan iedereen om de leuke momenten en vreugde te delen. Een oproep om niet blindelings mee te gaan in de sensatiezucht van een aantal mensen, maar met ons allen die ‘happy place’ in stand te houden en uit te bouwen en met ons allen de fierheid van Knokke-Heist te tonen”, besluit de voorzitter. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier